Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 metode eficiente de combatere a stresului

8 metode eficiente de combatere a stresului
Stresul ne afecteaza pe toti la un moment sau altul. Ne facem tot felul de griji si probleme, atat la locul de munca, cat si acasa, si suntem nevoiti sa facem fata stresului in fiecare zi. Din fericire, insa, exista anumite metode eficiente de combatere a stresului, totul este sa alegem in mod constient sa traim o viata mai linistita, mai fericita si mai relaxata. Data viitoare cand te simti din cale afara de stresata sau tensionata, incearca sfaturile descrise mai jos.


1. Numara pana la 10
Daca simti ca ti s-a urcat sangele si cap si esti in stare sa faci sau sa spui lucruri pe care vei regreta mai tarziu, numara in gand pana la 10 pentru a te calma. Este o metoda buna de a trece peste frustrari si a depasi momentele de furie care isi fac aparitia in situatii stresante. De cele mai multe ori, vei observa ca pana sa ajungi la cifra 10, te vei simti mult mai linistita si mai stapana pe situatie.
2. Nu incerca sa le faci tuturor pe plac
Invata sa spui „Nu” mai des. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa incerci sa faci tuturor pe plac. De ce? Fiindca acest lucru este imposibil, asa ca nu ai cum sa reusesti. Este in regula sa mai spui si „Nu” din cand in cand. Oamenii nu te vor uri pntru asta, ba chiar te vor respecta mai mult.
3. Respira adanc
Exista o legatura directa intre respiratie si nivelul de stres resimtit. Atunci cand suntem stresati, ritmul respiratiei se accelereaza, iar cea mai buna metoda de reducere a stresului este sa respiram adanc in mod repetat.
4. Mananca
Alimentatia joaca un rol important in eliminarea stresului. Pentru prevenirea si tratarea stresului, va trebui sa mananci multe legume si fructe si sa reduci consumul de cofeina si de zahar. Astfel, creierul tau poate functiona la capacitate maxima.
5. Fii recunoscatoare
Studiile au demonstrat faptul ca, atunci cand suntem recunoscatori pentru ceea ce avem, nivelul stresului se diminueaza. Alege sa gandesti pozitiv in mod constient si sa renunti la gandurile negative. Cu siguranta ai multe lucruri pentru care poti fi recunoscatoare!
6. Invata sa te deconectezi
In loc sa lasi grijile si fricile sa te macine, angajeaza-te in activitati care sa te motiveze si sa te ajute sa te relaxezi. Alege sa uiti pentru o perioada de toate problemele si preia controlul asupra starii tale emotionale. Doar tu poti controla gandurile care iti trec prin minte si doar tu poti decide cand este timpul sa renunti la griji si sa te concentrezi asupra altor lucruri cu adevarat productive.
7. Petrece timp in compania animalelor
S-a dovedit faptul ca animalele ne ajuta sa ne relaxam si sa ne calmam. Atunci cand suntem in compania animalelor, tensiunea arteriala scade si grijile dispar. Animalele ne ofera o dragoste neconditionata, pe care nu o gasim de multe ori in alta parte, ajutandu-ne astfel sa scapam de stres. Chiar si simplul fapt ca mangai un animal te ajtua sa te relaxezi si sa uiti de probleme.
8. Fa exercitii fizice
Activitatile fizice ne ajuta sa scapam in mod eficient de stres. Iesi din casa si mergi pe jos sau alearga. Sau varsa-ti nervii la sala de fitness!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combaterea stresului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre griji

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0