Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce legatura exista intre insomnie si bolile de inima?

de Alina Ilie la 2021-05-19
Ce legatura exista intre insomnie si bolile de inima?
Cand ne gandim la simptomele unui atac de cord, ne vin in minte durerile in piept, pulsul marit si bataile neregulate ale inimii. Daca orele de odihna nu sunt respectate, apare o stare de oboseala, care in timp va fi insotita si de alte probleme de sanatate. Un studiu publicat in revista de specialitate "European Journal of Preventive Cardiology" arata ca insomnia creste riscul de atac de cord si de accident vascular cerebral.


Un studiu recent la care au participat 160.867 de persoane a constatat ca cei care au dormit mai putin de sapte ore pe noapte aveau un risc mai mare de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Lipsa de somn creste nivelul hormonului de stres, presiunea arteriala si nivelul de zahar din sange. Somnul insuficient poate contribui la cresterea tensiunii arteriale si trezitul inainte de atingerea necesarului de ore dormite poate duce la dezvoltarea unor probleme ale inimii.

Prin urmare, este important sa dormiti cel putin sapte ore pe noapte. Daca a doua zi trebuie sa va treziti prea devreme, incercati sa mergeti seara la somn, cu o ora mai devreme decat de obicei.

"Studii anterioare au demonstrat ca insomnia ar putea determina modificarea metabolismului si a functiei endocrine, ar creste tensiunea arteriala si nivelurile de citokine - toti acestia fiind factori de risc pentru afectiunile cardiovasculare si accident vascular cerebral", sustine coordonatoarea cercetarii.

"(...) Femeile sunt mai predispuse la insomnie din cauza diferentelor genetice, a hormonilor sexuali, a stresului si a reactiei la acesta. Prin urmare, ar fi prudent sa se acorde o mai mare atentie sanatatii somnului femeilor", a subliniat coordonatoarea studiului.

Renunta la cafeaua de dupa-amiaza, care te va agita pana spre seara. In schimb, cu o ora inainte de culcare, bea un pahar cu lapte cald sau un ceai de musetel. Laptele contine un nivel ridicat de triptofan care are un efect calmant, iar musetelul induce o stare de liniste prielnica somnului.

Iata 10 sfaturi pentru un somn odihnitor>>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.65 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atac cerebral

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiovasculare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0