Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru bauturi pe care sa le eviti in timpul sarcinii. Iata cu ce le poti inlocui!

de Viorica Ghinea la 2020-03-16
Patru bauturi pe care sa le eviti in timpul sarcinii. Iata cu ce le poti inlocui!
Pe perioada sarcinii trebuie sa ai mai multa grija de corpul tau, pentru ca esti responsabila si pentru sanatatea micutului tau. De aceea trebuie sa faci anumite schimbari in alimentatia ta. Iata ce bauturi este bine sa eviti atunci cand esti gravida si pe care le poti consuma!


Ce bauturi NU este bine sa bei in sarcina


1. Bauturi cu continut ridicat de zahar

Verifica bine eticheta bauturilor pe care le cumperi, nu doar pentru a observa ce E-uri au in compozitie, ci si pentru a vedea ce cantitate de zahar contin. Nu iti recomandam acest lucru doar pentru a avea grija de silueta ta, care va fi afectata, ci si pentru ca astfel de bauturi vor afecta sanatatea bebelusului.

In plus, daca dezvolti diabet gestational, o afectiune specifica sarcinii, trebuie sa acorzi si mai multa atentie consumului ridicat de zahar.


2. Alcool

Conform unui raport eliberat de American Academy of Pediatrics, nicio cantitate de alcool nu este sigura pentru sarcina. Consumul de bauturi alcoolice poate afecta dezvoltarea fatului, astfel ca este bine sa il eviti, cu atat mai mult in cantitati mari.

Desi se spune ca un pahar de vin, consumat din cand in cand, nu iti poate face niciun rau, totusi este mai bine sa eviti aparitia unor neplaceri. Cu atat mai mult daca produsul respectiv nu provine dintr-o sursa sigura.


3. Lapte nepasteurizat

Desi este considerat o bautura sanatoasa pentru organism, laptele nepasteurizat, cel pe care il iei dintr-o sursa sigura, nu este recomandat in sarcina. Acesta poate contine bacteria listeria, care poate pune in pericol viata copilului tau. In urma procesului de pasteurizare, bacteriile din lapte sunt distruse, astfel ca reprezinta un aliment sigur.


4. Cafea si ceai cu cafeina

Atunci cand esti insarcinata trebuie sa monitorizezi cantitatea de cafeina consumata. Specialistii spun ca limita este de 200 mg pe zi, ceea ce inseamna in jur de 355 ml de cafea ori de ceai. Asadar, atunci cand te gandesti sa bei a doua cana de cafea dupa-amiaza, gandeste-te ca ai consumat deja ceai ori ciocolata, alte surse de cafeina. Discuta aceste detalii cu medicul tau inainte de a face schimbari in dieta pe care o urmezi.

Ce bauturi poti sa consumi cand esti gravida


Acum ca stii de ce tipuri de bauturi ar trebui sa te feresti in sarcina, iata care sunt si cele pe care le poti consuma cu incredere.


1. Apa

Atunci cand vorbim despre hidratare, cea mai buna alegere pe care o poti face  cand esti insarcinata (si nu numai!) este apa. Lichidul amniotic are nevoie de apa pentru a sustine dezvoltarea normala a bebelusului. Conform healthline.com, femeile gravide trebuie sa bea in jur de 2 litri si jumatate de apa pe zi. Iar celor care alapteaza le este recomandat sa consume si mai multa apa de atat.


2. Suc de portocale

Alta bautura pe care este bine sa o incluzi pe lista ta atunci cand esti insarcinata este sucul de portocale. Vitamina C prezenta in compozitia acestui lichid va favoriza absorbtia de fier in organism. In plus, sucul de portocale contine acid folic, substanta importanta pentru dezvoltarea neurologica a fatului.

Specialistii spun ca este recomandat sa bei doar suc de portocale pasteurizat, pentru a evita eventualii agenti patogeni prezenti in bauturile stoarse acasa.


3. Lapte pasteurizat

Un pahar de lapte consumat zilnic nu va avea grija doar de sanatatea ta, ci si de cea a copilului tau. Acest lichid contribuie la dezvoltarea sistemului osos al fatului, proces ce incepe in al treilea trimestru de sarcina.


4. Ceai din frunze de zmeur

Specialistii in domeniul naturist recomanda consumarea infuziei din frunze de zmeur in sarcina pentru ca ofera o multime de beneficii. Cel mai important dintre acestea il reprezinta tonifierea muschilor peretilor uterului. Astfel contractiile nu vor mai fi la fel de chinuitoare, iar travaliul va fi mai scurt.


5. Smoothie-uri

Pline de minerale, vitamine si antioxidanti, smoothie-urile reprezinta unele dintre cele mai bune bauturi pe care le poti consuma cand esti gravida. Opteaza pentru cele preparate din iaurt, spanac si fructe de padure. Consuma-le zilnic dimineata ori dupa-amiaza.


Tine cont de aceste recomandari si discuta cu medicul tau despre modificarile pe care este bine sa le faci in dieta zilnica.


Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016