Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 vitamine si minerale esentiale de care ai nevoie dupa 40 de ani

de Viorica Ghinea la 2021-01-15
4 vitamine si minerale esentiale de care ai nevoie dupa 40 de ani
Vitaminele si mineralele sunt aliatii tai in lupta dusa contra imbolnavirii si a imbatranirii premature, asa ca nu ar trebui sa le subestimezi actiunile benefice. Este important sa respecti anumite reguli alimentare dupa ce implinesti varsta de 40 ani, pentru ca organismul tau nu mai “lucreaza” la fel ca atunci cand aveai 20-30 de ani. Asadar, iata 4 substante hranitoare care nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie dupa ce implinesti 40 de ani!


De ce vitamine si minerale ai nevoie dupa 40 de ani


1.Vitamina B12

Dupa ce depasesti varsta de 40 de ani, vitamina B12 nu ar trebui sa iti mai lipseasca din alimentatie. Aceasta este necesara pentru o buna functionare a creierului si a inimii, asa ca ar trebui sa iti indrepti atentia spre alimentele care o contin in cantitati mari: peste, pui, lactate si oua.

Daca nu reusesti sa iti iei doza zilnica recomandata din alimentatie, adica 2.4 mg, atunci include in rutina ta multivitaminele si suplimentele recomandate de catre un specialist.


2. Vitamina D

Inca o substanta careia trebuie sa ii acorzi toata atentia ta dupa ce implinesti varsta de 40 de ani este vitamina D. O carenta a acesteia este in stransa legatura cu diabetul, bolile de  inima, scleroza, cancer de san si colorectal.

Pentru a-ti asigura doza zilnica, nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie produsele lactate, pestele si cerealele. Din pacate insa, aceasta substanta este greu de absorbit in organism din alimentatie, astfel ca cea mai buna sursa ramane soarele. De aceea specialistii recomandata plimbarile zilnice prin soare.


3. Magneziu

Principala functie a magneziului este ca regleaza presiunea sangelui, astfel ca este extrem de important pentru femeile trecute de varsta de 40 de ani. De asemenea, acest mineral este in stransa legatura cu absorbtia calciului in organism si mentinerea sanatatii sistemului muscular.

Surse bogate in magneziu sunt: legumele verzi, fasolea, soia, nucile, semintele si avocado. Doza zilnica de magneziu recomandata femeilor este de 320 mg. Daca aceasta se depaseste, te poti confrunta cu crampe, diaree si ameteala.


4. Calciu

Acest mineral esential pentru organism nu sustine doar sanatatea sistemului osos, ci si pe cea a inimii si a muschilor, prevenind aparitia infarctului si a atacului vascular cerebral. Cele mai bogate alimente in calciu sunt: produsele lactate, somonul, sardinele, semintele de susan, migdalele si broccoli.


Aceste minerale si vitamine sustin sanatatea corpului tau, asa ca nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie dupa varsta de 40 ani, cand organismul tau are nevoie de mai multa sustinere pentru o buna functionare.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 41 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minerale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 40 de ani

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0