Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa mananci mai putin si sa te bucuri mai mult de asta

Cum sa mananci mai putin si sa te bucuri mai mult de asta
Haideti sa incercam un experiment: imaginati-va ca primiti un pahar de plastic in care gasiti doar doua stafide, un fulg de porumb si o mica bucata de ciocolata? Care ar fi reactia imediata? "Mancam mai mult cand aveam doi ani", ati spune probabil. Si, da, aveti dreptate, este mancare putina. Cand a fost insa ultima data cand ati gustat cu adevarat o stafida?


Puteti spune ca stafidele nu se mananca individual, ci in grupuri mai sanatoase. Dar faceti-mi pe plac si duceti experimentul si mai departe: luati fulgul de porumb si mirositi-l. Uitati-va bine la el. Muscati un pic si el si vedeti ce senzatie va lasa pe limba. 
Veti vedea ca are un gust asa cum nu v-ati imaginat pana acum. 
Sa trecem la stafida acum. Majoritatea dintre noi mananca cativa pumni deodata. Sau o punga (cea in care le cumpara). Dar cum stim cand ne-am saturat? Stim oare ce gust are o stafida atunci cand bagam 90 odata in gura?
Cand ajungem la ciocolata, saruturile dulci de la Hershey’s sa zicem, trebuie sa dati jos poleiala, crescand suspansul. Veti spune la final, dupa ce ati mestecat bucatica de cateva ori (ceea ce nu se intampla aproape niciodata in viata reala cand, o bucata, este preludiu a multe altele) ca este gustul suprem.
Poate ca va ganditi ca nu veti putea in veci sa va uitati la Anatomia lui Grey fara bolul de inghetata langa sau fara un popcorn. Daca veti renunta insa la mancatul inconstient, exista o lumea intreaga care va asteapta.
In primul rand, veti redescoperi gustul mancarii. Ani de-a randul, v-a placut mancarea consumata in catitati mari. Veti vedea ca orice fel de mancare vi se pune inainte va poate face fericiti. Si acesta este doar unul din motivele pentru care trebuie sa fiti atenti la ceea ce e in farfurie, caci e si asta un drum spre fericire.
Cand alocam timp pe a manca, mancarea iti va inapoia gestul frumos si te va rasplati cu aroma, senzatie senzuala, satisfactia savorii. Daca suntem prea ocupati cu altceva, pierdem intreaga experienta.
Nu trebuie sa alegeti intre „Mandrie si prejudecata” si mancare. Le puteti avea pe amandoua, numai ca nu in acelasi timp, ci consecutiv. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gustul mancarii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aroma

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016