SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desert de weekend: Prajitura cu gris

Desert de weekend: Prajitura cu gris
Prajitura cu gris are o consistenta pufoasa, este usor de facut si nu este deloc costisitoare. Citeste mai jos ce ingrediente contine prajitura si cum o poti prepara astfel incat sa fie apreciata de toata familia!


Tocmai ai aflat ca vei primi o vizita neasteptata si vrei sa impresionezi musafirii? Incearca sa-i uimesti cu un desert senzational, o prajitura cu gris insiropta cu lapte.
Obtinut din grau dur, grisul este intrebuintat cu succes la prepararea multor feluri de mancare: gris cu lapte, supa de galuste, cuscus, etc. Deoarece contine gluten, grisul se introduce in alimentatia copiilor dupa varsta de 8 luni.
Reteta prezentata mai jos este usor de facut, economica si foarte gustoasa. Prajitura cu gris este foarte insiropata, pufoasa, si se poate decora cu frisca sau cu fructe din compot. Cu siguranta familia ta va aprecia gustul nemaipomenit.
Ingrediente:
- 3 oua;
- 3 linguri de zahar;
- 9 linguri de gris;
- 500 ml lapte;
- 2 plicuri de zahar vanilat.
Prajitura cu gris - modalitate de preparare
Prima data se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu zaharul. Separat, se bat spuma albusurile, apoi se adauga peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus. Grisul se adauga treptat.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia obtinuta. Prajitura se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Intre timp, laptele se amesteca cu zaharul vanilat.
Dupa ce s-a copt prajitura, se toarna laptele si se mai lasa la cuptor 2-3 minute. Dupa preferinte, se mai poate insiropa cu zeama din compot.
Dupa ce se raceste, prajitura se taie in bucati potrivite. Se orneaza cu frisca si dulceata.
Pofta buna!

Sursa foto: freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Cele mai citite articole

Memoria si concentrarea sunt doua aspecte fundamentale ale functionarii cognitive, iar antrenarea ...
Calitatea machiajului, a obiectelor sau accesoriilor pe care le purtam ne poate ajuta sa obtinem un ...
Produsele cosmetice costa o avere, mai ales ca noi, femeile, avem nevoie de o multime de produse, ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016