Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este dieta mamelor care alapteaza

Care este dieta mamelor care alapteaza
Dupa noua luni de sarcina in care ai tot castigat in greutate, te gandesti, probabil, ca vrei sa te apuci de vreo dieta care sa te ajute sa-ti revii la forma initiala.


Trebuie insa te gandesti la binele copilului in primul rand, asa ca nu renunta la alaptat in favoarea vreunei diete drastice. Exista si cateva modalitati care sa te ajute sa scazi in greutate, fara a afecta calitatea si cantitatea laptelui. Nu este pe atat de greu pe cat te-ai fi gandit sa scapi de kilogramele in plus in timpul alaptarii. De fapt, consumi cu 200-500 de calorii mai mult, ceea ce te pune in avantaj fata de mamele care le dau copiilor lapte formula.
1. Stabileste-ti o tinta realista. Asta pentru a evita frustrarile, caci rezultatele nu vor aparea peste noapte. Producerea unui lapte bun pentru prunc supune organismul unui efort imens. Asa ca respecta-ti corpul, nu-l submina.
2. Ia-o incet. Scade aportul caloric gradual. Intelege faptul ca vei avea nevoie de cel putin un an pentru a reveni la greutatea de dinainte de nastere. Daca slabesti prea rapid, cantitatea si calitatea laptelui matern este afectata. Si asta pentru ca slabirea brusca duce la eliminarea de toxine care intra in lapte si ii pot face rau copilului.
3. Nu incepe nicio dieta in primele doua luni dupa nastere. Nivelul tau de energie va scadea dramatic, daca iti limitezi caloriile. La fel se va intampla si cu laptele.
4. Nu bea alcool. Acesta trece in lapte si ii face somnul agitat copilului.
5. Renunta la cafeina in favoarea apei. Daca bei peste 300 mg de cafeina pe zi, aceasta trece in lapte si-ti face copilul usor iritabil si ii poate da si colici.
6. Nu-ti numara caloriile. Ai nevoie de 1.500-2.700 de calorii pe zi pentru a avea lapte suficient. Asculta-ti corpul si mananca atunci cand iti este foame.
7. Evita caloriile goale din mancarurile tip junk food. Alege, in schimb, fructe si legume proaspete.
8. Mananca putin si des. Asa stomacul iti va fi mereu ocupat si nu ti se va mai face foame.
9. Introdu pestele in dieta. Unele varietati au acizi grasi omega 3, importanti pentru dezvoltarea ochilor si creierului bebelusului. 
10. Evita prajelile si orice tip de grasimi saturate si trans, caci acestea schimba calitatea laptelui.
11. Fa exercitii moderate pentru a-ti dezvolta masa musculara. Cu cat ai mai multi muschi, cu atat vei arde mai multe calorii. Exista si studii care spun ca sportul taie pofta de dulciuri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0