Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum pierdem in greutate: Ora mesei conteaza

Cum pierdem in greutate: Ora mesei conteaza
Vreti sa slabiti cateva kilograme? Uitati-va la ceas. Watch the clock. Acesta este ultimul sfat oferit de un studiu recent privind ora la care luam masa si efectul asupra greutatii. Cercetatorii de la Universitatile Tufts si Murcia din Spania au descoperit ca cei care mananca devreme dimineata sunt mai mai in masura sa piarda mai repede in greutate decat cei care mananca mai tarziu.


Cercetarea, publicata pe 29 ianuarie, in revista International Journal of Obesity, a fost efectuata in Spania. Unde principala masa a zilei este pranzul. Cei 420 de participanti (majoritatea supraponderali si cu un consum similar de calorii, cu obiceiuri asemanatoare privind somnul si nivelurile hormonilor "foamei", ghrelina si leptina) au fost impartiti in doua grupuri: cei care au ales sa manance inainte de 3 p.m. si cei care au mancat mai tarziu. Dupa 20 de saptamani, cercetatorii au comparat pierderea in greutate la nivelul ambelor grupuri si au descoperit ac cei care au luat pranzul mai tarziu au scazut mai putin in greutate. 
Dar inainte sa spargeti usa pentru a va cumpara un sandvis de pranz la 10 dimineata, ganditi-va ca masa din mijlocul zilei are semnificatii diferite pentru populatii diferite. In Spania, de exemplu, pranzul acopera 40% din aportul caloric al unei persoane, spun cercetatorii. Americanii, pe de alta parte, considera cina ca o masa de o importanta similara.
Cercetarile anterioare indica faptul ca suntem mai „grei” daca mancam mai tarziu. Mai mult, mesele tarzii cresc riscul obezitatii. Iar olandezii de la Universitatea de Medicina Feinberg au declarat sus si tare ca pasarile de noapte au mai multi colacei, chiar daca ingereaza acelasi numar de calorii ca ceilalti. Si asta pentru ca nu ii lasa timp organismului sa consume (in somn, la sfarsitul zilei) caloriile mancate.
Reintorcandu-ne la studiul spaniol, acesta sustine cercetarile anterioare care spun ca cei care mananca pranzul tarziu tind sa sara peste micul dejun, ceea ce duce la o greutate mai mare.
Asa ca mancati sanatos si la ore rezonabile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cercetare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0