Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa il faci pe copil sa se joace mai mult afara

Cum sa il faci pe copil sa se joace mai mult afara
Adultii sunt obisnuiti deja cu viata agitata traita intre serviciu, casa si prieteni, dar copiii au nevoie de timp liber ca sa se joace. Jocul in aer liber in special are beneficii nemasurate pentru copii, din punct de vedere fizic, social si emotional. In casa, copiii se plictisesc repede, dar in aer liber isi gasesc imediat ceva de facut, le vin multe idei amuzante si interesante. Plus ca asta este cea mai buna metoda de a-i invata despre mediul in care traim si despre natura. Iata cateva idei despre cum sa il faci pe copil sa se joace mai mult afara, ce are nevoie un copil cand iese in aer liber si cateva despre cum sa il ademeniti afara.


Locul de joaca
Cand e mic, copilul are nevoie de un loc de joaca sigur in curte; de fapt, cand copilul e mic, toata curtea trebuie astfel ingrijita incat sa nu ii puna viata sau sanatatea in pericol.

Activitati pentru afara
Odata ce a iesit afara, copilul nu trebuie neaparat sa se joace. Implicati-l in activitatile pe care le faceti in gradina, in functie de sezon: primavara plantati bulbi si seminte de flori, vara udati impreuna gradina, toamna adunati frunzele si lasati-i pe copii sa sara in ele, iarna dati-va cu sania sau invatati impreuna sa va dati cu patinele. Cumparati o carte de specialitate si invatatai sa identificati pasarile, plantele si copacii. Copiilor le mai plac foarte mult uneltele de orice fel, asa ca va poate ajuta la reparatul gardului sau la construirea uui cotet de caine, etc.

Jocuri in aer liber
Chiar daca are multe lucruri la indemana pentru a se juca, la un moment dat copilul va dori sa va implice si pe dumneavoastra in joc. Inventati tot felul de jocuri haioase: cine strange cele mai multe frunze, cine poate sa fuga mai reped pana la urmatorul pom, cine gaseste primul o frunza verde (joc bun pentru toamna), cine gaseste primul o floare de o anumita culoare, etc.

Jucarii pentru afara
Cand copilul iese afara, este foarte posibil sa vrea si ceva cu care sa se joace. Cumparati-i seturi de plastic cu sita, galetusa si grebla - renumitele seturi de nisip -, masini sau papusi din plastic masiv, mai rezistente. Afara copiii nu au nevoie de prea multe jucarii, imaginatia lor o va lua la goana de una singura si veti observa cu surprindere ca un bat sau o frunza pot deveni cele mai frumoase jucarii. O alta varianta este sa alegeti cateva din jucariile din casa si sa le dati copilului afara, insa explicati-i ca e posibil sa se strice. O modalitate de a-l responsabiliza pe copil fata de lucrurile sale este sa il lasati sa aiba singur grija de ele: sa si le puna in rucsac la plecarea de acasa, sa le stranga de la locul de joaca si sa le bage inapoi in rucsac.

Haine corespunzatoare pentru joaca afara
Daca tot iese afara, nu il chinuiti cu replici de genul "nu te duce acolo ca e murdar", "nu sta cu genunchii in nisip", "nu te catara ca iti rupi pantalonii", etc. Copilul vrea sa se joace si nu ii pasa de haine, asa ca nu il imbracati cu haine ultima moda, ci alegeti o tinuta mai veche dar buna. Vara nu uitati sa ii dati copilului pantaloni peste genunchi pentru a-i apara de cazaturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copilul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre liber

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre joace

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre joaca

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0