Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Harvard: Apa cu fluor duce la tulburari mentale si ADHD

Harvard: Apa cu fluor duce la tulburari mentale si ADHD
O cauza principala a ADHD-ului si a autismului la copii poate consta in substantele chimice ascunse in alimentele pe care le consumam, spune un nou studiu publicat in revista The Lancet. Cercetatorii de la Harvard School of Public Health si de la Icahn School of Public Health au descoperit ca, printre altele, fluorul adaugat in sistemul de apa potabila publica din America de Nord contribuie la tulburari mentale si comportamentale in randul copiilor.


Bazandu-ne pe cercetarile anterioare publicate in 2006 care au decis ca fluorul este o neurotoxina, noul studiu a inclus o metaanaliza a 27 de studii suplimentare in privinta fluorului, majoritatea acestora fiind din China si sustinand ca aceasta subtanta chimica scade IQ-ul copiilor. Dupa o analiza atenta, s-a stabilit ca fluorul obstructioneaza dezvoltarea normala a creierului si poate duce la tulburari din spectrul autist, dislexie, ADHD si alte afectiuni. Si asta in cazul expunerii la cantitati mult sub cele are pot cauza toxicitate la adulti.
Fluorule ste singura substanta folosita ca medicament al maselor fara a fi dozat. Este inclus si in pastele de dinti, in apa de gura, in apa pe care o bea toata lumea. Ar trebui sa previna cariile, dar supradozarea duce la fluoroza dentara, afectiune caracterizata prin fragilizarea dintilor si patarea lor. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite spune ca 41% dintre copiii americani sufera de fluoroza dentara, 50% din cantitatea de fluor ingerata depunandu-se pe oase (la adulti, procentuld e depunere este de doar 10%). 99% din fluorul pus in apa potabila ajunge din nou in mediu.
Efectele negative ale fluorului sunt cunoscute de peste jumatate de secol. Duce la distrugerea capacitatii de a sintetiza colagenul, boli ale glandei tiroide, artrita, dementa, fracturi osoase, scaderea fertilitatii, distrugerea sistemului imunitar, cresterea umorilor si a incidentei cancerului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adhd

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autism

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0