Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul alimentelor pentru un par sanatos si stralucitor

de Alina Ilie la 2016-08-25
Topul alimentelor pentru un par sanatos si stralucitor
Alimentele pe care le consumi zilnic au un impact direct asupra foliculilor de par. Asadar, daca vrei sa ai un par frumos si sanatos este important sa incluzi in dieta alimente care promoveaza cresterea sanatoasa a parului.


Spanacul este plin de nutrienti precum betacaroten si acid folic. Acesta contine, de asemenea, fier care stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului. Pentru ca fierul sa se absoarba mai usor, consumati spanacul impreuna cu alimente bogate in vitamina C.

In medicina traditionala chineza semintele de susan negru sunt folosite pentru a stimula cresterea parului si de a restabili culoarea acestuia. Acest lucru nu este surprinzator avand in vedere ca semintele de susan negru sunt pline de cupru si zinc. Cuprul intensifica culoarea si previne caderea parului. Zincul, pe de alta parte, are un rol cheie in producerea de noi celule si reducerea secretiei glandelor sebacee ale scalpului.

Ouale sunt o sursa excelenta de proteine ​​dietetice, un constituent principal al parului. Atentie, ouale se consuma fierte, nu prajite! Redau stralucire parului si il fac mai rezistent.

Pentru un par stralucitor, asigurati-va ca includezi in dieta germeni de grau. Sunt plini cu substante nutritive care promoveaza cresterea sanatoasa a parului. Sunt o sursa concentrata de vitamina B6 (piridoxina), o ceasca de germeni de grau oferind 75% din doza zilnica recomandata.
Atunci cand nu sunt depozitati corespunzator pot rancezi din cauza continutului de grasimi nesaturate. Cel mai bine este sa ii depozitati intr-un recipient sigilat, intr-un loc rece, uscat, ferit de expunerea la soare.

Daca va doriti o culoare frumoasa, intensa, semintele de floarea-soarelui sunt alegerea ideala. Sunt pline de nutrienti care promoveaza un par sanatos: vitamina E, zinc, acid folic, fier si vitamina B2. Constituie o sursa buna de seleniu, o ceasca cu seminte oferind mai mult de o treime din doza zilnica recomandata. In plus, semintele de floarea soarelui contin vitamina B6 (piridoxina), o singura ceasca furnizand 31% din doza zilnica recomandata.

Vitamina B6 este esentiala pentru absorbtia corecta a zincului in intestine si in producerea melaninei, care da culoarea parului. In al doilea rand, aceasta vitamina importanta poate ajuta la prevenirea caderii parului. Vitamina B6, impreuna cu acidul folic si riboflavina ajuta la formarea hemoglobinei, care este necesara pentru transportul oxigenului la nivelul scalpului.

Consumul de fulgi de ovaz la micul dejun este o modalitate excelenta de a incepe ziua plina de energie. Ovazul este foarte hranitor si este o sursa excelenta de vitamine B, zinc si cupru - nutrienti de mare folos impotriva uscarii si tocirii parului. Fulgii de ovaz sunt, de asemenea, o mare sursa de proteine ​​dietetice pentru vegetarieni.

Gustoasa si foarte hranitoare, fasolea este parte integranta a oricarui plan nutritional de ingrijire a parului. Fierul, zincul si biotina sunt deosebit de importante pentru persoanele cu parul fragil.

Nu in ultimul rand, salata verde are putine calorii, insa este foarte bogata in substante nutritive: betacaroten, vitamina C, acid folic si fier.

Sursa: healwithfood.org
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par stralucitor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0