Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai tulburari de somn? Iata solutia gasita de specialisti!

de Viorica Ghinea la 2017-12-12
Ai tulburari de somn? Iata solutia gasita de specialisti!
Programul tau din aproape fiecare seara include intoarcerea de pe o parte pe alta in incercarea de adormi? Nu te ingrijora in privinta tulburarilor tale de somn! De acum nu vei mai fi nevoita sa numeri oi inainte de culcare. Specialistii au gasit solutia care te ajuta sa dormi precum un bebelus.


Studiu: solutia care trateaza tulburarile de somn



In urma unor studii de specialitate, cercetatorii au descoperit o solutie care poate fi folosita cu succes in cazul oamenilor ce au tulburari de somn. Totul consta intr-o schimbare pe care trebuie sa o faci in alimentatia ta.

O echipa de cercetatori iranieni a aflat ca vitamina D imbunatateste semnificativ calitatea somnului. Din studiul publicat in Nutritional Neuroscience au facut parte 89 de subiecti cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, care sufereau de tulburari de somn. Cercetarea a durat timp de 8 saptamani, timp in care 44 dintre participanti au luat suplimente cu vitamina D, iar la restul dintre ei li s-a indus efectul placebo.

Atat inainte, cat si dupa antrenament, respondentilor li s-a dat un chestionar legat de calitatea somnului lor, de dieta pe care o urmeaza si, in general, despre stilul de viata pe care il au. Pana la finalul studiului, persoanele care a luat suplimente cu vitamina D au reusit sa scape de tulburarile de somn pe care le aveau inainte, in comparatie cu cele care se aflau sub efectul placebo.

Se estimeaza ca aproximativ 50% dintre oameni sufera de o deficienta de vitamina D, iar lipsa acestei substante poate provoca multe dezechilibre in organism. Motiv pentru care specialistii recomanda introducerea alimentelor ce o contin (peste, oua, branza, cereale, lapte), dar si administrarea unor suplimente care sa asigure doza necesara zilnic. De asemenea, cercetatorii mai recomanda plimbarile in soare pentru obtinerea vitaminei D, cu atat mai mult in lunile de iarna, cand expunerea este limitata. Persoanele care lucreaza la birou sunt mult mai afectate de aceasta carenta, in special daca nu obisnuiesc sa iasa la aer.

In concluzie, daca te confrunti cu tulburari de somn, vorbeste cu un specialist si nu ezita sa il intrebi despre administrarea unor suplimente cu vitamina D. Conform studiului mentionat mai sus, acestea promit sa fie solutia catre un somn odihnitor, ca de bebelus.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.81 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre odihna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deficienta

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0