120 g ciocolata rasa
120 g unt la temperatura camerei
250 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
100 g faina
un praf de sare
pentru glazura:
120 g ciocolata rasa
150 g unt la temperatura camerei
160 g zahar pudra
1 1/2 lingurite de senta de vanilie
Cum se prepara aceste briose cu ciocolata si glazura:
Porneste cuptorul la 170C si aranjeaza hartia de briose in tava.
Topeste ciocolata si untul la bain-marie si lasa cateva mintute sa se raceasca. Adauga zanarul si mixeaza cu o lingura sau cu mixerul; incorporeaza apoi esent de vanilie si ouale, fiecare pe rand, amestecand bine de fiecare data. Adauga faina si sarea.
Umple fiecare hartie de briose pe jumatate, baga tava la cuptor si lasa o jumatate de ora. Cand sunt gata se lasa la racit. Intre timp poti face glazura astfel: topeste ciocolata in bain-marie; bate untul pana devie cremos, adauga ciocolata si zaharul pe rand, mixeaza bine (2-3 minute) pana cand glazura e fina si tare, apoi lasa la racit.
Glazura se pune numai dupa ce briosele s-au racit complet. Se foloseste o spatula mica, un con sau un cutit de unt.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
