3 oua
200 g zahar
250 ml ulei
1 lingura esenta de vanilie
350 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
500 g mere
Pentru topping:
150 g nuci
miere
Pentru sirop:
120 g unt
50 ml lapte
200 g zahar
Preparare:
Se porneste cuptorul. Ouale se bat spuma, se incorporeaza zaharul si apoi uleiul si esenta de vanilie. Se adauga faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Merele se dau pe razatoare si se incorporeaza in aluat. Forma de tort se unge cu unt, se toarna aluatul si se lasa la copt pentru 45-60 de minute. Cand e gata se scoate si se lasa la racit. Nucile se piseaza si se rumenesc, se amesteca cu cateva linugri de miere si se imprastie peste tort. Ingredientele pentru sirop se fierb pe foc timp de 3 minute, dupa care se toarna peste tortul inca cald.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!