Strategia ta este un fel de declaratie a misiunii personale. E altceva decat stabilirea obiectivelor, care inseamna cum sa fii persoana pe care strategia decide ca vei fi.
Deci, ce vei fi? Vei reusi in viata? Vei fi un esec? Unul care se da batut? Unul care se ridica singur de jos, se scutura de praf si o ia da capo? Un stralucit strateg de cariera? Un ratat? Nimic din toate astea?
Evident, poti decide ca vrei sa fii crud, neplacut, nemilos, razbunator. Dar noi vom presupune ca nu. Strategia ta trebuie sa-ti includa calitatile. Dar si tipul de joc pe care vrei sa-l planifici. „Vreau sa am succes si sa fiu o persoana absolut simpatica.“
Nu multi oameni stau jos si fac in mod constient acest exercitiu. Poate parea simplu, dar este un instrument esential pentru a ajunge acolo unde vrei. Daca mai multi ar fi facut asta, n-ar fi ajuns niste idioti. Sau plicticosii biroului. Sau niste barfitori. Sau inspaimantator de duri in relatiile cu colegii. Daca toti ar fi trebuit sa stam jos si sa ne scriem o strategie – si apoi sa o respectam – am fi putut ajunge cu totii mai simpatici.
Nimic rau in a face tot posibilul sa fim placuti, cooperanti, utili, prietenosi, blanzi si cinstiti in relatiile cu cei dimprejurul nostru. Cine ar sta sa scrie „Am sa fiu de-a dreptul ticalos si ingrozitor. Am sa impung cat mai multi oameni posibil, am sa fiu detestat de toata lumea si, in general, ma voi face cat mai nepopular cu putinta“? Sigur, nimeni n-ar scrie una ca asta. Dar am lucrat cu o multime de oameni care respecta asta ca pe o strategie. Or avea succes, dar cum or dormi noaptea? Cum de se suporta?
Am lucrat odata cu un manager de nivel destul de ridicat. Ajungand la birou, obisnuia sa se plimbe prin departament, zbierand la cat mai multa lume cu putinta. Dupa asta intra in birou. Cu picioarele pe birou, isi bea cafeaua o jumatate de ora. Apoi revenea, bun ca painea calda cu toata lumea. Cand l-am chestionat pe aceasta tema, mi-a raspuns: „Ii tin in priza. Niciodata nu stiu cum sa ma ia“. Toti il urau din rarunchi. Era temut de cei mai multi. Nu impunea nici un fel de respect egalilor lui. Buna strategie. Nu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!