Iata zece afirmatii despre mancare ce ne compromit relatia cu aceasta:
1. Ar trebui/nu ar trebui sa mananc X: termenul „trebuie” invoca rebeliunea cand vine vorba de mancare. De fapt, in secunda in care spunem asta, nu vrem ce urmeaza dupa „ar trebuie” si vrem ce urmeaza dupa „nu ar trebui”. Intreaba-te mai bine ce ai vrea sa mananci.
2. Este sanatos (organic, fara carbohidrati, fara grasimi etc.), asa ca pot sa mananc cat vreau. Ceea ce este tradus de minte prin „sa mancam foarte mult!”. Un studiu a demonstrat ca cei carora li s-au spus ca bomboanele M&M sunt slabe in grasimi au mancat cu 30% mai mult decat cei care au crezut ca mananca bomboane normale. Alege mai bine sa mananci pana te simti satula.
3. Merit si eu niste inghetata. Mintea percepe ca meriti o recompensa si vei manca mai mult. Oamenii folosesc adesea mancarea drept recompensa, pentru ca au nevoie de o scuza pentru a manca alimente bogate in sare, zahar sau grasimi (am avut o zi grea, sunt in vacanta etc.). Include alimente in dieta fara vreo judecata de valoare asociata. Permisiunea acordata va domoli dorinta coplesitoare pe care o resimti fata de un anumit produs.
4. Am fost buna sau rea (in relatie cu mancare): te vei umple de o senzatie de vina ce nu-si are locul aici. Foloseste compasiunea de sine, amintindu-ti ca nimeni nu este perfect.
5. Am calcat deja stramb, asa ca... La fel ca la numarul 4, aceasta situatie apare cand adopti un nou plan alimentar sau urmezi o anumita dieta. Spune-ti mai bine ca ceea ce ai mancat la o masa nu are nimic de-a face cu ceea ce vei manca la urmatoarea. Problema mai mare este ca s-ar putea sa ai un plan alimentar prea restrictiv pe care nu-l poti respecta pe termen lung.
6. Tine bomboanele departe de mine, nu ma pot opri la una. Orice restrictionezi mental te va bantui.
7. Nu am vreme sa mananc sanatos. De fapt, spui ca nu vrei sa mananci sanatos. Revizuieste ce inseamna sanatos pentru tine si creeaza un plan alimentar ce ce potriveste stilului tau de viata si preferintelor personale. Cu totii avem timp pentru ceea ce ne place si mancarea sanatoasa nu este ceva diferit.
8. Nu mi-e foame, asa ca de ce sa mananc? Desi foamea ar trebui sa duca la consumul de alimente, unii nu au incredere in semnalele pe care le primesc, sar peste mese si ajung sa manance enorm seara. Corpul tau se descurca mai bine din punct de vedere metabolic atunci cand stie ca va fi hranit constant. Spune-ti ca mancarea este o prioritate si fii atenta la foame, plasandu-ti mesele la intervale regulate si mancand la masa.
9. Nu-mi place gustul alimentelor sanatoase. Nu-ti place piureul de spanac? Mananca-l in salata, proaspat. Gaseste metode de preparare noi pentru a te bucura de gustul alimentelor.
10. M-am plictisit. Ce avem de mancat? Daca mananci din plictiseala sau la televizor, mananci de fapt fara sa-ti fie foame. Concentreaza-te pe mancare, nu pe altceva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
