Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Mai mult de jumatate dintre romani sar peste micul dejun

de SuntFericita.ro la 2017-12-12
Studiu: Mai mult de jumatate dintre romani sar peste micul dejun
De la prima ora a diminetii parcurgem in minte agenda zilei si incepem sa ne planificam resursele de energie. Cu totii ne dorim sa rezistam, sa fim in forma si ne indeplinim obiectivele. Toate acestea sunt realizabile, spun specialistii, daca ne rezervam timp pentru micul dejun.


“Este important si sanatos sa mancam dimineata, iar acest obicei inseamna normalitate si nu ar trebui sa presupuna un efort din partea nimanui,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentatiei si Nutritie si membru in Comitetul Consultativ in Nutritie al Herbalife.

Obiceiurile alimentare sunt in directa legatura cu stilul de viata, iar romanii au inteles in ultimii ani cat de important este sa ai un stil de viata sanatos si au inceput sa-l practice din ce in ce mai mult. Daca pana nu demult cina era cea mai importanta masa a zilei, un obicei complet nesanatos dupa aprecierea specialistilor, in 2017 romanii au inteles importanta micului dejun.

Studiul regional Herbalife, "Micul dejun - Atitudini si comportamente”*, implementat in Romania de catre compania de marketing si cercetare Lightspeed, in aprilie 2017,  a identificat atitudinile si obiceiurile reale ale romanilor cu privire la un stil de viata echilibrat incepand de la micul dejun. Chiar daca 86% dintre romani sunt de acord ca micul dejun este cea importanta masa a zilei, doar 56% mananca in fiecare dimineata, iar o treime dintre acestia admit ca servesc micul dejun de maximum trei ori pe saptamana sau niciodata.

Principalele motive pentru care romanii nu mananca micul dejun sunt lipsa senzatiei de foame, lipsa timpului si teama de a nu se ingrasa. Cei care nu mananca dimineata au marturisit cateva dintre efectele negative experimentate: senzatia accentuata de foame resimtita pana la ora pranzului, pranz copios, lipsa de energie si concentrare in prima parte a zilei.

Femeile sunt primele care sar peste micul dejun, si spun ca fac asta din obisnuinta, chiar daca senzatia de foame exista. Si pentru ca sunt mereu pe fuga, tot ele, au inlocuit micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea. Persoanele cu varste cuprinse intre 46-65 de ani iau micul dejun mai des, in medie de 3-4 ori pe saptamana, observandu-se ca cei care au un nivel de educatie superior tind sa ia micul dejun mai des comparativ cu cei cu o educatie medie.

„Se vorbeste foarte mult despre viata sanatoasa tocmai pentru ca foarte putini o pun in practica. Daca ea ar deveni rutina, probabil ca s-ar vorbi mai putin despre ea. Acest lucru este valabil si in cazul micului dejun. Este important si sanatos sa mancam dimineata, iar acest obicei inseamna normalitate si nu ar trebui sa presupuna un efort din partea nimanui. Corpul se trezeste saracit de energie dupa 10 - 12 ore si are nevoie de combustibil, pentru ca in prima parte a zilei lucram si parcurgem o etapa extrem de activa pentru care avem nevoie de resurse,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentatiei si Nutritie si membru in Comitetul Consultativ in Nutritie al Herbalife.

85% dintre romanii care mananca micul dejun aleg sa il serveasca acasa, iar restul de 15% aleg sa manance prima masa a zilei la birou sau in drum spre birou. Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun marturisesc ca extrem de rar aloca intre 5 si 15 minute pentru a sta la masa dimineata, timpul alocat in mod frecvent fiind mult mai redus.

Numarul celor care aleg sa manance dimineata ar putea creste, 53% dintre romani dorindu-si sa aiba acces la retete extrem de rapide pentru prepararea micului dejun. 48% isi doresc optiuni cat mai variate de alimente pentru mic dejun si mancaruri cu gusturi cat mai savuroase, 21% isi doresc produse gata preparate de consumat, in timp ce 22% se gandesc si la costuri, acestea trebuind sa fie cat mai convenabile.

Ce consuma romanii la micul dejun?

Primele optiuni ale romanilor pentru micul dejun sunt: oua (75%), branza (67%), paine si cafea (65%), iaurt (58%), unt (55%), carnati, sunca si proteine de origine animala (51%).

Micul dejun ideal recomandat de catre specialisti ar trebui sa contina fructe sau sucuri de fructe, fibre si proteine.

„Nu este important doar sa servesti micul dejun, ci conteaza foarte mult ce si cat mananci. De exemplu, daca alegi pentru prima masa a zilei carbohidrati simpli, cum ar fi produsele de patiserie, acestia nu vor furniza cantitatea de proteine necesara pentru fiecare masa. Acest obicei te va face sa simti si mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat in proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajuta mult la controlarea apetitului. Hidratarea nu trebuie nici ea neglijata, corpul avand nevoie si de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentatiei si Nutritie si membru in Comitetul Consultativ in Nutritie al Herbalife.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.69 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de dimineata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016