Top 6 ceaiuri care ne ajuta in anotimpul rece
Daca in celelalte anotimpuri consumul de ceaiuri nu are statut de “necesitate”, in sezonul rece servirea ceaiului macar de 3-4 ori pe saptamana va fi de mare ajutor sanatatii.
Aceasta deoarece consumul de lichide si aportul de vitamine tinde sa scada iarna (mancam mai putine fructe si legume si bem apa mai putina). In plus, ceaiul incalzeste organismul, pregatindu-l pentru frig, iar substantele active continute ne protejeaza de raceli. Pentru a beneficia la maximum de proprietatile plantelor, nu le fierbeti (exceptand cazul in care folositi scoarta – scortisoara, scoarta de mesteacan, de salcie etc.): adaugati-le dupa ce stingeti focul iar apa s-a oprit complet din fiert. Lasati plantele minim 10-15 minute daca sunt frunze sau flori si minim 20-25 de minute daca folositi bucatele de fructe/fructe faramate.
Ceaiuri pe care este sanatos sa le consumam iarna:
1) Ceai din fructe de catina. Catina este cel mai bun vitaminizant natural. De aceea, consumarea ceaiului de catina in anotimpul rece poate suplini cu succes aportul mai redus de vitamine din fructe si legume. Catina este un excelent energizant, mobilizand organismul si ajutandu-l sa faca fata bine trecerii rapide de la caldura la frig.
2) Ceai din fructe de macese. Are efect vasodilatator, protejeaza vasele de sange si ne ofera cantitati mari de vitamina C. La fel ca si ceaiul de catina, ne va ajuta sa ne adaptam usor frigului si ne va proteja de gripe si raceli, crescandu-ne imunitatea.
3) Ceai de scortisoara. Scortisoara creste temperatura corpului, rezistenta la frig si ne protejeaza de raceli. In plus, ajuta, ca si macesele, sistemul cardiovascular sa faca fata temperaturilor scazute (fata de macese, actiunea sa in acest sens este mai specializata, ajutand in principal inima).
4) Ceai verde. Pe langa binecunoscutele sale proprietati anticancerigene, de reducere a colesterolului rau si de reglare a glicemiei, ceaiul verde este un bun energizant, sustine tonusul mental si stimuleaza imunitatea. In plus, ajuta la refacerea rapida a echilibrului electrolitic in cazul deshidratarii.
5) Ceai de busuioc. Busuiocul are proprietati antiseptice, antiinflamatorii si sedative. In plus, creste rezistenta organismului la temperaturile scazute.
6) Ceai de musetel. Are un puternic efect antiseptic, protejandu-ne eficient de raceli.
Ceaiurile de la 1 la 4 consumati-le dimineata. Ceaiul de macese, scortisoara si catina este preferabil sa nu le serviti pe “stomacul gol”, inaintea mesei propriu-zise, ci impreuna cu paine prajita si cu putina branza (aceste ceaiuri, mai ales cel de macese, ar putea irita usor stomacul).
Ceaiul de busuioc si cel de musetel se servesc seara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"