Ingrediente:
- 1 curcan de 3 kg,
- 600 g de castane,
- 150 ml de lapte,
- 1 chifla uscata,
- 2 oua,
- 70 g de unt,
- 200 g de carne de porc,
- 1 legatura de patrunjel,
- 1 lingurita cu piper macinat,
- 1 lingurita cu maghiran,
- 1 lingurita cu nucsoara,
- 60 g de slanina,
- 400 g de prune uscate,
- 200 ml de vin rosu,
- 2 linguri cu zahar,
- 2 cuisoare,
- 1 ceapa,
- 200 g de ciuperci,
- 200 g de orez,
- 1 lingura cu paste de tomate,
- 1 lingura cu faina,
- sare.
Mod de preparare:
Castanele se coc in cuptor, pana crapa coaja. Se curata si se pun la fiert. Apoi se strecoara, se adauga laptele si se lasa la fiert pana se obtine un piure.
Carnea de porc se macina, se amesteca cu chifla inmuiata in apa, pireul de castane, untul si ouale intregi. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Curcanul sa sareaza bine, apoi se umple cu compozitia preparata, de mai sus. Se prinde cu scobitori si se acopera cu felii de slanina. In tava se pune apa, se adauga curcanul, se acopera si se introduce in cuptor, unde se lasa 2-3 ore. Se ia capacul, se indeparteaza slanina si se frige in continuare, stropindu-se mereu cu sucul din tava.
Prunele uscate se inabusesc in vin rosu, cu zahar si cuisoare. Se prajesc ceapa maruntita si ciupercile, se adauga orezul si se pune apa. Se lasa la inabusit pana se inmoaie orezul.
Sosul de la curcan se toarna intr-o cratita si se adauga pasta de tomate, sare, piper, faina si se pune intr-un vas separat. Curcanul se asaza pe un platou mare. Langa el se pun ciupercile si se orneaza cu prune uscate si patrunjel verde.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
