Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de grecesc este iaurtul grecesc?

de Alina Negrutiu la 2014-05-16
Cat de grecesc este iaurtul grecesc?
Parca toata lumea a innebunit dupa iaurtul grecesc: datorita faptului ca se tot vorbeste de superioritatea acestui produs lactat, numai in Statele Unite, vanzarile s-au dublat in ultimii cinci ani, conform Euromonitor International. Dar, pentru ca nu exista reglementari, in aproape nicio tara, privind scrierea cuvantuli "grecesc" pe eticheta, descriptorul tinde sa apara pe fiecare culoar de la supermarket, mascand produse care nu sunt chiar asa de sanatoase. Tu stii sa identifici impostorii?


Iaurt grecesc vs. iaurt obisnuit
De ce este iaurtul grecesc atat de special? Iaurtul grecesc nu mai are zer deloc, ceea ce inseamna ca ramane mult mai gros si mai cremos. Si, tot datorita acestui fapt, avem mai putin zahar, mai putini carbohidrati si mult mai multe proteine fata de un iaurt obisnuit.
De fapt, 170 de grame de iaurt grecesc au la fel de multe proteine cat 85 de grame de carne, ceea ce il face un superaliment sanatos. Proteinele nu ajuta numai la dezvoltarea musculaturii, dar te si satura. Dietele bazate pe proteine sunt superioare celor cu multe grasimi sau multi carbohidrati cand vine vorba de tinerea la distanta a kilogramelor in plus si a bolilor de inima.
Din moment ce termenul „grecesc” nu este reglementat si pentru ca procesul de strecurare a zerului necesita echipament scump. Unele branduri de iaurt lanseaza iaurturi grecesti care nu sunt facute in maniera traditionala. In schimb, adauga agenti de ingrosare pentru a imita textura bogata a iartului fara zer. 
Iata cateva modalitati prin care poti stabili daca ai de-a face cu un produs tradiional:
1. Citeste ingredientele: trebuie sa gasesti doar iaurt si culturi active.
2. Fereste-te de rafturile colorate: companiile producatoare de lactate nu sunt singurele care incearca sa obtina succesul la umbra acestui superaliment. Asa ca vei gasi si cereale cu iaurtgreces, batoane granola cu iaurt grecesc etc. Acestea sunt junk food deghizata. De obicei, au si mult zahar adaugat si, daca stau pe un raft, nu au nici culturii vii in ele.
3. Nu te baza pe culturile vii active. Daca vrei sa te asiguri ca iaurtul tau este plin de probiotice (care promoveaza sanatatea digestiva, cresc imunitatea si chiar previn infectiile cu candida), asigura-te ca, pe eticheta, scrie „contine” culturi vii active, si nu „facut cu” aceste culturi.
 
Sursa: www.womenshealthmag.com 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurt grecesc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrediente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zer

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0