Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copilul meu e indragostit. Ce ma fac?

Copilul meu e indragostit. Ce ma fac?
Din perspectiva unui parinte, pasiunea unui copil poate parea inocenta, chiar fara importanta, dar adeseori adevarul este exact opusul. Emotiile intense care condimenteaza o maturitate adolescentina trebuie sa atraga din plin atentia parintilor.


Indragostirile sunt o parte naturala a cresterii, dar mult prea adesea copiii se simt izolati cu emotiile lor. Mai rau, tind sa caute sfaturile colegilor, si nu ale adultilor, ajungand astfel sa ia decizii irationale. Ca parinte poate stii ce inseamna sa-ti sfaraie calcaiele dupa cineva, dar stii si cum sa-ti ajuti copilul sa administreze sentimentele pe care si tu le-ai experimentat?
Recunoasterea etapelor
Intelegerea etapelor indragostirii ii poate ajuta pe parinti sa diminueze durerea copiilor si sa-i ajute sa reactioneze adecvat varstei lor. Mai ales ca "nenorocirea" poate avea loc oricand, incepand chiar de la gradinita.
Prima etapa este cea a adularii, atunci cand un copil isi idolatrizeaza obiectul pasiunii si intrega lume se opreste cand acesta este prin preajma.
Urmatoarea etapa este aceea in care copilul dumneavoastra se pregateste sa se apropie de obiectul pasiunii. Unii nu vor trece niciodata in aceasta etapa, de teama sa nu fie respinsi. In timp ce sufera din cauza stresului rezultat in urma deciziei de a actiona, copilul poate deveni iritabil, neatent.
A treia etapa, cea a romantismului incipient, este cea in care se decide viitorul relatiei: fie copilul va fi respins, fie va incepe o frumoasa prietenie.
Cum toate lucrurile frumoase trebuie sa se si termine, etapa finala este cea a maniei dureroase, cand copilul trebuie sa treaca peste despartire. 
Abordarea copilului
Pentru un copil, suferinat din amor este un punct de cotitura al vietii. Acum invata sa ia decizii si sa-si stapaneasca sentimentele. Voi ca parinti ii sunteti ghizi.
Cel mai simplu este sa va ganditi cum a fost totul in cazul vostru. Creierul adolescentilor este mai mult impulsiv decat rational, sentimentele fiind asadar foarte puternice, ceea ce poate duce la confuzie. Ultimul lucru pe care un parinte trebuie sa-l faca este sa contribuie la gradul de irationalitate.
Identificarea cuvintelor potrivite pentru a alina si linisti copilul poate fi un proces delicat. In primul rand este bine ca cel mic sa stie ca aveti incredere in judecata lui. Spuneti cuvinte frumoase la adresa zeului/ zeitei, de genul „Pare dragut(a)".
Copilul trebuie sa stie ca nu e ciudat sa suferi din dragoste. Nu trebuie sa se simta rusinat. Evitati deci sa-l tachinati.
Stabilirea limitelor
Limitele pe care le impuneti sunt in stransa legatura cu valorile familiei dumneavoastra. Vorbiti cu copilul despre familie, valori, caci veti deschide usa spre alte lucruri. Va invata mai usor de ce comportamentul sau trebuie "ingradit": pentru ca sa nu ajunga in situatii pe care nu le poate controla la o varsta frageda ca a lui.
In ultima instanta, nu ne putem proteja copiii de tot ce se intampla pe lumea asta. Iar suferinat este si ea o parte necesara a vietuirii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suferinta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pasiune

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0