Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grasimea abdominala la femei: Cum sa scapi de ea

Grasimea abdominala la femei: Cum sa scapi de ea
Ce spune dimensiunea taliei despre sanatatea ta? O talie ingrosata este uneori considerata a fi pretul imbatranirii. In cazul femeilor, acest lucru se aplica mai ales dupa menopauza, cand grasimea tinde sa se localizeze in aceasta zona. O burtica mai putin aratoasa nu numai ca nu te lasa sa-ti tragi usor fermoarul la pantaloni, ci si...


Cercetarile arata ca te supune unor riscuri serioase de sanatate. Vestea buna? Amenintarea poate fi inlaturata. 
Trebuie sa stii ca greutatea ta este in mare parte determinata de modul in care iti echilibrezi caloriile consumate cu energia pe care o consumi. Daca mananci prea mult si faci prea putina miscare, o sa te ingrasi, ceea ce include si grasimea abdominala.
Totusi, si imbatranirea isi are rolul ei. Cu varsta, masa musculara descreste, pe cand grasiema creste. Pierderea masei musculare scade si rata de arderea a caloriilor, ceea ce te face sa lupti si mai abitir pentru a-ti mentine o greutate sanatoasa.
La fel, tendinta de a pune kilogarme in plus in jurul taliei, de a avea o forma a trupului de mar, si nu de para, include si o componenta genetica.
Problema cu grasimea abdominala este ca ea nu se limiteaza la un strat aflat imediat sub piele (grasime subcutanata). Include si grasimea viscerala, din interiorul abdomenului si care iti inconjoara organele interne.
Desi grasimea subcutanata ridica probleme estetice, cea viscerala este asociata unor probleme mai grave de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 sau cancerul colorectal.
Cerectarile demonstreaza ca grasimea abdominala este asociata si riscului crescut de moarte prematura, indiferent de greutatea corporala generala. De fapt, unele studii arata ca, desi IMC este normal, o talie mai ampla creste riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare.
De unde stii deci ca ai prea multa grasime in jurul taliei:
  • pune metrul de croitorie desupra osului soldului, direct pe piele,
  • intinde bine, fara ca metrul de croitorie sa-ti intre in piele,
  • relaxeaza-te, expira si masoara-ti talia, rezistand dorintei de a-ti suge burta.
Daca ai peste 89 de centimetri inseamna ca deja depasesti limitele normale. La barbati, limita este de 102 centrimetri.
Poti face abdomene sau alte exercitii fizice axate pe zona abdominala, dar nu vei scapa de grasime in acest fel. Grasimea viscerala nu raspunde la aceeasi dieta si strategie de exercitii care te ajuta sa slabesti si sa scazi grasimea corporala in general. Trebuie, in primul rand, sa mananci sanatos, cu accent pus pe fructe, legume si cereale integrale si sa alegi surse slabe de proteine si lactate degresate. Limiteaza grasimea saturata din carne si lactate integrale (cascaval sau unt). Aege cantitati moderate de grasimi monosaturate si polisaturate (peste, fructe in  coaja si anumite legume oleaginoase).
Cortroleaza-ti cu atentie portiile. Chiar daca mananci sanatos, caloriile se aduna. La restaurant, imparte masa cu altcineva. Acasa, umple-ti farfuria mai mica. Si fa mai mult sport. Pentru a tine cat mai mult departe de tine grasimea abdominala, slabeste incet, maximum un kilogram pe saptamana. 
La nevoie, consulta un nutritionist pentru a primi o mana de ajutor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 40 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime abdominala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme cardiace

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0