Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scurt ghid de viata lunga

Scurt ghid de viata lunga
Dr. David Agus este o personalitate a lumii medicale americane, profesor de medicina si inginerie la doua institutii cu reputatie solida, Keck School of Medicine si Viterbi School of Engineering. Are studii cunoscute in domeniul terapiei cancerului si este foarte cunoscut in lumea media datorita pacientilor sai miliardari: Michael Dell, Steven Spielberg, Al Gore, Steve Jobs. Pacienti pentru care a si scris o carte despre cum sa traiesti sa ajungi la 100 de ani.


Ne intrebam, pe buna dreptate, cum poate sa pretinda ca spune adevarul, cand literatura de specialitate in domeniul sanatatii este plina de informatii contradictorii: e bine sa bei cafea, ba nu e bine sa bei cafea, este indicat sa bei vin rosu, mai bine uita cu totul de vinul rosu etc.
Agus spune insa ca cele 65 de sfaturi pe care le propune (unele surprinzatoare) se bazeaza pe constatari valabile de secole intregi. Unele dintre ele sfideaza „moda” actuala. Iata cateva exemple:
Fereste-te de juicing: cand punem legume sau fructe in blender, acesta le fragmenteaza in particule mici ce intra in contact cu aerul si se oxideaza. Mai bine mancam fructe si legume ca atare decat sub forma de suc.
Bea vin la cina: un pahar seara, de cateva ori pe saptamana , face bine la sanatate, crede dr. Agus. Moderatia este insa elementul cheie aici.
Dezbraca-te, macar din cand in cand: stai goala in fata unei oglinzi mari si fii atenta la ce s-a mai schimbat la trupul tau. Modificari la nivelul pielii (pete, eruptii, leziuni) pot anunta probleme de sanatate ce trebuie investigate. Aparitia unei alunite poate fi semn de cancer. Uita-te la aspectul parului, al unghiilor, in interiorul cavitatii bucale. Prevenirea este mama... Stii tu.
Nu trai singura: S-a demonstrat ca singuratatea este la fel de rea ca fumatul. Daca ai un partener, traiesti mai mult si ai o sanatate mai buna. Partenerul te motiveaza sa ai grija de sanatate si de igiena, vede schimbari la tine si te poate ajuta sa scapi de stres.
Nu uita de micul-dejun: dupa orele de somn in care a stat fara hrana, organismul are nevoie de un imbold metabolic. Da-i combustibil de dimineata pentru a-ti mari productivitatea. Daca trece prea mult de cand te trezesti pana cand mananci, va incepe secretia de cortizol, hormon al stresului, care iti afecteaza starea de spirit si metabolismul, stimuland depunerea de grasime.
Uita de pantofii cu toc: Pantofii cu tocuri foarte inalte si/sau incomozi nu iti fac bine. Durerea resimtita este cauzata de inflamatie, iar aceasta este un proces care poate duce la aparitia cancerului. 
Stai dreapta: Pe langa faptul ca pari mai zvelta, mai tanara, mai increzatoare, te ferestid e dureri de spate, ale gatului, artrita, indigestie, dureri musculare si altele. 
Nu te grabi sa iesi la pensie: Viata ti se va prelungi cu 3% pentru fiecare an in care continui sa lucrezi in profesia aleasa. Iata o motivatie suficient de puternica pentru a ramane activa. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata lunga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cortizol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pantofi cu toc

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0