Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce trebuie sa mancam mai des spanac

de Alina Ilie la 2016-03-21
De ce trebuie sa mancam mai des spanac
Spanacul face parte din familia chenopodiaceae din care amintim sfecla rosie si loboda. Este foarte apreciat pentru proprietatile sale nutritive.


Este una dintre cele mai bune surse de potasiu si magneziu, doi electroliti foarte importanti pentru mentinerea sanatatii umane. O cana de spanac ofera 839 de miligrame de potasiu. Prin comparatie, o ceasca de felii de banana are aproximativ 539 mg de potasiu.

Megan Ware, nutritionist dietetician, precizeaza ca "spanacul este benefic pentru mentinerea sanatatii pielii, a parului si a oaselor, precum si pentru imbunatatirea digestiei, reducerea riscului de boli de inima si mentinerea glicemiei la limite normale pentru diabetici."

Spanacul contine un antioxidant puternic cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care reduce nivelul de zahar din sange si creste sensibilitatea celulelor musculare la actiunea insulinei.

Gratie aportului insemnat de nutrienti (vitamina K, A, C, acid folic, magneziu, calciu, fosfor, si vitamina B2) se recomanda sa se consume cat mai des primavara pentru capacitatea acestuia de a detoxifia organismul. Toti acesti nutrienti lucreaza impreuna pentru revitalizarea, revigorarea si buna functionare a organismului.

Fierul din compozitia sa ajuta la absorbtia calciului in oase. In caz de depresii si oboseala fizica se bea dimineata, la micul dejun, un smoothie verde.

Antioxidantii (betacaroten, luteina, zeaxantina) si clorofila mentin acuitatea vizuala, previn cataracta si alte boli oculare.

De asemenea, gratie proprietatilor antiinflamatorii, ajuta la prevenirea cancerului.

Riscurile de a dezvolta astm sunt mai mici la persoanele care consuma frecvent spanac. Betacarotenul este de mare folos in reducerea simptomelor.

Sursa: livescience.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.19 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre smoothie verde

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016