Cei mai multi dintre noi muritorii credem ca parintii nostri au gresit, ne-au gresit, ca sunt sursa multora dintre problemele noastre emotionale si de orice alta natura. Nu ne-au dus la timp la dentist, avem dintii strambi si din cauza asta nu am fost populari in liceu. Nu ne-au dus la lectii de inot si acum nu putem sa ne aruncam in valuri si stam doar la malul marii, razand in gol la prietenii care fac scufudari la doar doi metri de noi. nu ne-au spus de suficiente ori ca suntem frumosi, nu ne-au cumparat destule jucarii, nu am avut carucior cand eram mici, nu am fost incurajati sa facem cursuri de aeromodelism. Nu au stat niciodata cu copiii peste noapte si noi nu putem merge la film, nu ne putem relaxa si traim intr-un continuu stres. Lista este fara sfarsit.
Dar, undeva in drumul spre construirea de sine, trebuie sa ne iertam parintii pentru greselile pe care le-au facut si pentru ranile pe care ni le-au provocat, intentionat sau nu. Altfel, nu ne vom maturiza niciodata: vom fi mereu niste copii victimizati de adulti. Si nu vom putea fi niciodata maturi cand vine vorba sa ne crestem propriii copii.
Ne relationam fata de pruncii nostri ca reactie fata de parinti. De exemplu, mama mea a fost extrem de stricta, asa ca am tendinta sa nu le impun copiilor mei limite. Mi-este teama sa nu creasca si sa ma acuze ca nu am avut niciodata suficienta tarie sa-i ghidez, dar inca nu ma pot controla. Si uite cum duc mai departe incarcatura de erori. Tiparul greselii ia forme diferite de la o generatie la alta, dar cu siguranta pasul stramb de acum isi are radacinile in generatiile anterioare.
La un anumit punct, tiparul greselii trebuie sa se opreasca. De ce nu s-ar opri cu mine? Cu tine?
Primul pas nu este decat acela de a ne ierta parintii. Poate ca nu au fost tot timpul rau intentionati, poate ca si ei au incercat sa se vindece de traume ale lor si nu au vazut ca noi nu suntem atenti la ce e in sufletul nostru, asa preocupati de crestere si maturizare cum eram.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!