Gastronomie

3 motive pentru care este recomandat sa consumi carne de peste mai des
Carnea de peste este alimentul complex, bogat in Omega 3 si o sursa completa de proteine, recomandata pentru orice varsta. Este ideal pentru consum in orice moment al zilei, iar ca si numar de portii, in functie de organism, acesta poate fi consumat de 2 sau 3 ori pe saptamana. Pe langa imbunatatirea ... [citeste mai mult]

Stiai ca poti sa congelezi aceste alimente?
Multe preparate culinare sau alimente se strica ori isi pierd din proprietati si le aruncam prea repede doar pentru faptul ca nu am stiut sa le pastram corespunzator. Stiai ca ai in bucatarie un aliat care te poate ajuta sa pastrezi alimentele in siguranta, fara sa se mai strice? Congelatorul este locul in ... [citeste mai mult]

Top 5 condimente care te ajuta sa iti imbunatatesti digestia
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ceea ce priveste alimentatia, miscarea, dar si odihna. Toate au o legatura intre ele si, daca nu sunt efectuate corespunzator, atunci pot aparea probleme la nivelul colonului. Insa, din fericire, exista un ... [citeste mai mult]

11 intrebuintari inedite ale painii
Daca pana acum ai asociat painea doar cu domeniul culinar, afla ca ai omis multe dintre intrebuintarile utile ale acestui aliment-minune. Spre exemplu, stiai ca poti indeparta cu ajutorul ei urmele de murdarie de pe pereti? Iata cum poti sa folosesti painea intr-o multime de moduri inedite si practice! [citeste mai mult]

Masa de Paste: Cum asociem vinurile cu preparatele culinare
Nu e atat de complicat pe cat suna sa asociezi vinurile potrivite cu bunatatile pregatite de Paste. Daca este ales corect, acesta are rolul de a amplifica aroma mancarii. Daca ati folosit la sosul unui preparat un vin, este recomandat sa il serviti la masa. De asemenea, trebuie sa fiti atenti si la ... [citeste mai mult]

Desert simplu si rapid: cheesecake fara coacere
Retetele care nu necesita coacere sunt geniale. Daca iti plac prajiturile facute in casa, atunci trebuie sa incerci acest desert foarte usor, cu un gust deosebit. Este un desert simplu si rapid pe care oricine il poate prepara, cu blat crocant de biscuiti si crema fina de branza. [citeste mai mult]

Reteta Gordon Ramsay: cum se prepara lasagna
Gordon Ramsay ne surprinde cu o alta reteta ideala pentru intreaga familie. Iata care sunt ingredientele necesare pentru lasagna si sos alb (bechamel)..
[citeste mai mult]

VIDEO: Somon la cuptor cu sos olandez - reteta lui Gordon Ramsay
Celebrul bucatar Gordon Ramsay ne invata cum sa pregatim somon la cuptor cu ierburi aromate si lamaie. Dupa preferinte, se poate servi cu sos olandez. [citeste mai mult]

Bruschete cu legume si ardei iute
Bruschetele sunt intr-adevar un aperitiv delicios care va impresiona orice invitat. Jamie Oliver ne surprinde si de aceasta data cu reteta sa de bruschete cu legume si ardei iute. [citeste mai mult]

Penne cu ricotta si dovleac - reteta lui Jamie Oliver
"Aceste paste cu ricotta se prepara foarte simplu si sunt pline de savoare", spune Jamie Oliver. Iata care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta si modul de preparare! [citeste mai mult]

Bomboane cu fructe goji: reteta raw vegana
Fructele de goji reprezinta un puternic antioxidant, intarind sistemul imunitar si reducand efectele procesului de imbatranire. Se pot consuma proaspete sau uscate, adaugate in deserturi sau iaurturi, dar si sub forma de ceai. [citeste mai mult]

Adio, salate banale! Sfaturi de aur pentru cele mai creative salate
Vrei sa mananci mai sanatos vara aceasta, dar te-ai plictisit de aceleasi salate neinteresante? Incearca aceste trucuri pentru transformarea salatelor!
[citeste mai mult]

Meniu anti-raceala: 3 retete care intaresc sistemul imunitar
Vremea capricioasa de primvara ne predispune la infectii, mai ales daca sistemul imunitar este slabit. Cea mai usoara si, in acelasi timp, delicioasa metoda de prevenire consta in alegerea unor alimente cu proprietati de sustinere a imunitatii. [citeste mai mult]

Ce mancam in Saptamana Mare? 10 retete de post
In perioada postului este esential sa avem un program nutritional echilibrat si sanatos. Potrivit nutritionistului Lygia Alexandrescu, dieta trebuie sa includa fructe, legume, cereale, nuci si seminte pentru a acoperi necesarul zilnic nutritiv de vitamine, minerale, proteine, carbohidrati si lipide. [citeste mai mult]

Spanac gratinat
Spanacul este o sursa excelenta de fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre. Studii recente arata ca spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sânge, a inimii şi a ochilor. Iata o reteta ideala pentru pranz sau cina:
[citeste mai mult]

Briose cu ananas
Briosele cu ananas se fac extrem de repede si sunt delicioase. Ingredientele sunt pentru 6 portii. [citeste mai mult]

5 metode sanatoase de preparare a mancarii
Modul in care preparam mancarea are un rol important in mentinerea sanatatii. Pentru a beneficia de proprietatile nutritive ale legumelor, este foarte important sa stim sa le gatim corect. [citeste mai mult]

10 retete sanatoase pentru Postul Pastelui
Potrivit calendarului crestin ortodox, Postul Pastelui (Postul Mare sau Postul Patruzecimii) a inceput pe data de 14 martie si se incheie pe 30 aprilie. Pe 1 Mai praznuim Invierea Domnului. Asadar, in aceste saptamani nu se consuma carne, oua, lapte sau branzeturi. [citeste mai mult]
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Gastronomie" cu
4.08 / 5
din 3835 evaluari
Cele mai citite articole
De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
