Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produsele din carne procesata alterate, inca un motiv pentru care sa nu le consumam

Produsele din carne procesata alterate, inca un motiv pentru care sa nu le consumam
Inspectorii ANPC au gasit la vanzare salam mucegait, parizer de curcan care continea emulsie de sorici si slanina de porc, salam de vara si carnati cabanos cu apa si sare peste cantitatea permisa, 90% dintre comerciantii verificati fiind gasiti cu nereguli si amendati cu peste 430.000 de lei.


Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat marti ca aproximativ 90 la suta dintre comerciantii de carne verificati de inspectori au fost depistati cu nereguli, fiind date amenzi de peste 430.000 de lei.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au verificat in septembrie modul de comercializare a produselor din carne, fiind controlati 158 de operatori economici, dintre care la 139 (88 la suta) au fost gasite nereguli.

Din cele 5.600 de kilograme de preparate din carne verificate, 2.300 (41 la suta) nu respectau prevederile legale. Comisarii ANPC au prelevat 63 de esantioane de preparate din carne, constatand in urma analizelor de laborator ca 43% prezentau nereguli.

Inspectorii au oprit definitiv de la comercializare 152 de kilograme de preparate din carne in valoare de 2.900 de lei, produsele fiind alterate, cu termenul de valabilitate expirat sau care afectau interesul economic al consumatorilor. Pe de alta parte, 1.750 de kilograme de preparate din carne in valoare de 23.300 de lei au fost oprite temporar de la comercializare, inspectorii au aplicat 159 de sanctiuni contraventionale, din care 110 amenzi in valoare 437.500 de lei.

Principalele abateri se refera la comercializarea preparatelor care prezentau caracteristici organoleptice si fizico-chimice neconforme, de exemplu salam cu mucegai pe membrana produsului, carnati de Plescoi de oaie cu suprafata lipicioasa si aspect de vechi. Au mai fost descoperite si produse din carne care contineau apa si sare peste cantitatea permisa: salam de vara, salam Victoria, carnati cabanos. Au fost descoperite si produse care aveau abateri de la prevederile legale privind informarea consumatorului, de exemplu denumiri care induceau in eroare consumatorii asupra naturii reale a produsului. Cerbulescu a dat ca exemplu un produs comercializat ca parizer de curcan, iar conform ingredientelor continea emulsie de sorici si slanina de porc.

Unii comercianti aveau produse al caror al continut inscris pe eticheta nu putea fi probat, ca de exemplu preparate din carne provenite din productie proprie pe care se inscria "produs traditional", fara a se face dovada in acest sens sau carnati, pastrama si kaizer comercializata sub denumirea de "produse naturale" pentru care nu s-au putut prezenta documentele care sa ateste autenticitatea denumirilor adoptate la vanzare, precum si "carnati bio la gratar" sub forma de semipreparat congelat neetichetat, pentru care nu s-au prezenta documente care sa ateste legalitatea utilizarii mentiunii bio.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre preparate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salam

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carnati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0