Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Produsele din carne procesata alterate, inca un motiv pentru care sa nu le consumam

Produsele din carne procesata alterate, inca un motiv pentru care sa nu le consumam
Produsele din carne procesata alterate, inca un motiv pentru care sa nu le consumam

Inspectorii ANPC au gasit la vanzare salam mucegait, parizer de curcan care continea emulsie de sorici si slanina de porc, salam de vara si carnati cabanos cu apa si sare peste cantitatea permisa, 90% dintre comerciantii verificati fiind gasiti cu nereguli si amendati cu peste 430.000 de lei.


Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat marti ca aproximativ 90 la suta dintre comerciantii de carne verificati de inspectori au fost depistati cu nereguli, fiind date amenzi de peste 430.000 de lei.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au verificat in septembrie modul de comercializare a produselor din carne, fiind controlati 158 de operatori economici, dintre care la 139 (88 la suta) au fost gasite nereguli.

Din cele 5.600 de kilograme de preparate din carne verificate, 2.300 (41 la suta) nu respectau prevederile legale. Comisarii ANPC au prelevat 63 de esantioane de preparate din carne, constatand in urma analizelor de laborator ca 43% prezentau nereguli.

Inspectorii au oprit definitiv de la comercializare 152 de kilograme de preparate din carne in valoare de 2.900 de lei, produsele fiind alterate, cu termenul de valabilitate expirat sau care afectau interesul economic al consumatorilor. Pe de alta parte, 1.750 de kilograme de preparate din carne in valoare de 23.300 de lei au fost oprite temporar de la comercializare, inspectorii au aplicat 159 de sanctiuni contraventionale, din care 110 amenzi in valoare 437.500 de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE invatatori


Sa dati… sau sa luati DEFINITIVATUL  Dvs ce v-ati propus “Sa iau Definivatul inseamna sa-mi implinesc visul din copilarie acela de a deveni omul care formeaza copiii de la primii pasi in scoala ” mi-a raspuns o tanara de 24 de ani care-si lua notite despre programa definitivat 2019 Daca vreti… sa va pregatiti...

Oferta Speciala
valabila 48h


Principalele abateri se refera la comercializarea preparatelor care prezentau caracteristici organoleptice si fizico-chimice neconforme, de exemplu salam cu mucegai pe membrana produsului, carnati de Plescoi de oaie cu suprafata lipicioasa si aspect de vechi. Au mai fost descoperite si produse din carne care contineau apa si sare peste cantitatea permisa: salam de vara, salam Victoria, carnati cabanos. Au fost descoperite si produse care aveau abateri de la prevederile legale privind informarea consumatorului, de exemplu denumiri care induceau in eroare consumatorii asupra naturii reale a produsului. Cerbulescu a dat ca exemplu un produs comercializat ca parizer de curcan, iar conform ingredientelor continea emulsie de sorici si slanina de porc.

Unii comercianti aveau produse al caror al continut inscris pe eticheta nu putea fi probat, ca de exemplu preparate din carne provenite din productie proprie pe care se inscria "produs traditional", fara a se face dovada in acest sens sau carnati, pastrama si kaizer comercializata sub denumirea de "produse naturale" pentru care nu s-au putut prezenta documentele care sa ateste autenticitatea denumirilor adoptate la vanzare, precum si "carnati bio la gratar" sub forma de semipreparat congelat neetichetat, pentru care nu s-au prezenta documente care sa ateste legalitatea utilizarii mentiunii bio.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre preparate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salam

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carnati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse

Spune-ne opinia ta despre "Produsele din carne procesata alterate, inca un motiv pentru care sa nu le consumam"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 3 =

Cele mai citite articole

Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Crezi ca ai dat suficienti bani pe tot felul de medicamente pana acum si te-ai saturat? Exista ...
Fotografia nu este doar un hobby, poate fi si o metoda foarte buna de autovindecare, o terapie ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0