Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tarta cu iaurt si afine

Tarta cu iaurt si afine
Aceasta tarta fina si usoara este desertul ideal in orice moment!


Prin aspectul sau ii va impresiona pe toti cei care o vor gusta, dar si printr-un gust deosebit de bun.

Ingrediente:
 
- aluat de biscuiti
- pliculet praf de gelatina
- 3 linguri apa
- cateva cuburi de gheata
- 235 ml frisca lichida
- 475 ml iaurt integral
- 55 g zahar extrafin
- 310 g afine proaspete
 
Aluatul de biscuiti se pregateste din 170 g biscuiti digestivi zdrobiti, 70 g unt nesarat moale, o lingura de zahar sau miere si o lingura de faina alba. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
 
Se preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza cu aluatul de biscuiti o forma de placinta cu diametrul de 23 de cm, se coace aluatul 15 minute, apoi se scoate pe un suport de racire.
 
Se pune apa intr-o craticioara, se presara in ea praful de gelatina si se lasa deoparte. Se umple un bol mare cu gheata si apa rece. Se fierbe gelatina 3-4 minute amestecand continuu pana cand se dizolva. Se pun 50 ml de frisca lichida intr-un bol metalic si se adauga gelatina.
 
Intr-un bol separat se amesteca iaurtul si zaharul. Compozitia se varsa incet in bolul metalic, peste frisca si gelatina, iar apoi se asaza bolul in vasul cu gheata. Se lasa astfel 10-15 minute, amestecand sporadic, pana cand compozitia se raceste si incepe sa se ingroase. Se bate restul de frisca pana cand se intareste si se adauga impreuna cu 255 g de afine in compozitia cu iaurt si gelatina. Umplutura astfel obtinuta se toarna in aluatul rece si se acopera cu celelalte 55 g de afine.
 
Se lasa in frigider 30 de minute sau pana cand se intareste umplutura.
 
Pofta buna!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tarta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016