Ingrediente:
- aluat de biscuiti
- pliculet praf de gelatina
- 3 linguri apa
- cateva cuburi de gheata
- 235 ml frisca lichida
- 475 ml iaurt integral
- 55 g zahar extrafin
- 310 g afine proaspete
Aluatul de biscuiti se pregateste din 170 g biscuiti digestivi zdrobiti, 70 g unt nesarat moale, o lingura de zahar sau miere si o lingura de faina alba. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
Se preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza cu aluatul de biscuiti o forma de placinta cu diametrul de 23 de cm, se coace aluatul 15 minute, apoi se scoate pe un suport de racire.
Se pune apa intr-o craticioara, se presara in ea praful de gelatina si se lasa deoparte. Se umple un bol mare cu gheata si apa rece. Se fierbe gelatina 3-4 minute amestecand continuu pana cand se dizolva. Se pun 50 ml de frisca lichida intr-un bol metalic si se adauga gelatina.
Intr-un bol separat se amesteca iaurtul si zaharul. Compozitia se varsa incet in bolul metalic, peste frisca si gelatina, iar apoi se asaza bolul in vasul cu gheata. Se lasa astfel 10-15 minute, amestecand sporadic, pana cand compozitia se raceste si incepe sa se ingroase. Se bate restul de frisca pana cand se intareste si se adauga impreuna cu 255 g de afine in compozitia cu iaurt si gelatina. Umplutura astfel obtinuta se toarna in aluatul rece si se acopera cu celelalte 55 g de afine.
Se lasa in frigider 30 de minute sau pana cand se intareste umplutura.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!