Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce inseala barbatii?

De ce inseala barbatii?
Se pare ca infidelitatea este o chestiune genetica, iar probabilitatea ca un barbat sa isi insele sotia este mai mare daca tatal acestuia a fost infidel, spun rezultatele unei cercetari. Se pare, asadar, ca infidelitatea este genetica, cel putin in ceea ce-i priveste pe barbati.


Studiul, care confirma vechiul proverb "aschia nu sare departe de trunchi", a stabilit ca, desi atat femeile, cat si barbatii au aventuri extraconjugale, barbatii prezinta mai multe probabilitati sa fie infideli daca tatii lor au fost infideli in timpul copilariei si adolescentei lor.

Jan Havlicek, de la Universitatea Carolina/ Univerzita Karlova din Praga, coordonatorul acestui studiu, a declarat, la o conferinta a European Human Behaviour and Evolution Association, ca fetele nu sunt afectate in aceeasi masura de infidelitatea mamelor.

Havlicek a spus ca baietii cresc observand in lumea din jurul lor ceea ce este potrivit, dar si ceea ce pot face gresit fara a suporta consecinte. Tatii lor au fost un exemplu evident pentru un comportament bun sau rau.

La studiu au participat 86 de cupluri. Cercetatorii i-au chestionat individual pe barbati si pe femei in legatura cu atitudinile fata de sex, istoricul familiei si infidelitatile lor.

Martie Hasleton, psiholog la University of California din Los Angeles, spune ca faptul ca fiicele nu par la fel de influentate, comparativ cu baietii, de infidelitatea paterna are o explicatie genetica. Ea spune ca tatii chipesi prezinta probabilitati mari de a avea fii frumosi, iar acestia au mai multe oportunitati sa insele. Totusi, fiicele atractive nascute de mame atractive se comporta diferit. "Fetele mai atractive nu prezinta atat de mari probabilitati de a fi infidele - probabil ca isi vor cauta de la inceput un partener cu calitati mai inalte", explica aceasta.

Femeile si barbatii cauta lucruri diferite la o relatie, deci isi folosesc aspectul fizic placut in moduri diferite - barbatii, pentru o variatie sexuala, iar femeile, pentru a gasi cel mai bun partener posibil, dar si un tata potrivit pentru copiii lor.

Studiul ceh subliniaza ideea ca aventurile barbatilor sunt mai motivate sexual decat cele ale femeilor.

Havlicek si echipa sa au descoperit ca probabilitatea ca un barbat sa fie infidel pentru ca si tatal sau a fost infidel nu este influentata de gradul de satisfactie din relatia sa. Barbatii tind sa aiba aventuri pentru ca vor sex si un numar mai mare de partenere sexuale/ parteneri sexuali si nu pentru ca s-au saturat de sotii, spune cercetatorul.

Totusi, femeile prezinta probabilitati mai mari de a insela daca sunt nefericite in anumite aspecte ale relatiei lor. Havlicek este de parere ca femeile se implica in aventuri pentru a-si gasi un nou partener.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infidelitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aventuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atractiv

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0