Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiti in alerta cand le lacrimeaza ochii celor mici

Fiti in alerta cand le lacrimeaza ochii celor mici
Glanda lacrimala este o glanda mica situata deasupra si in afara fiecarui ochi. Cand clipim, lacrimile sunt raspandite pe fata ochilor pentru ai mentine umezi si lubrefiati. Daca insa glanda lacrimala este blocata sau ingustata sau daca suferim de o infectie oculara, lacrimile in exces devin un semn care anunta, uneori, si boli grave. Chiar glaucomul congenital sau cancerul.


Lacrimile tulburi si abundente semnaleaza, cel mai adesea, o infectie virala sau bacteriana. Fiti atente insa, daca cel mic are lacrimi clare si abundente poate fi vorba de o urgenta oftalmologica.
In cazul unui sugar, lacrimarea excesiva indica prezenta unui obstacol la nivelul canalelor lacrimale. Copiii se nasc cu aceste canale neperforate si, in primele zile dupa nastere, in membrane apar spontan orificii. Astfel, dupa ce lacrimile umecteaza ochii, se scurg in nas, fara sa fie vizibile. Insa la un procent de 20-30% dintre copii acest fenomen nu se intampla in mod natural, dar problema poate fi rezolvata usor de catre specialistul oftalmolog care perforeaza mecanic aceste puncte lacrimale. Nu va temeti, nu doare. 
Infectiile oculare ale sugarului pot fi contractate si in timpul nasterii vaginale, caz in care este nevoie de tratament cu antibiotic. 
Lacrimarea excesiva poate insa anunta si glaucomul congenital care este insotit de cresterea presiunii intraoculare. De aceea este recomandat sa se masoare tensiunea intraoculara de la cea mai frageda varsta. Si este nevoie de un control oftalmologic amanuntit daca unul din ochi deviaza. Aceasta pentru ca, in copilarie, poate aparea o tumora specifica, retinoblastomul. 
Daca lacrimarea este observata la copii de peste 3 ani, exista riscul ca micutul sa nu vada bine. 
La copii, ochi lacrimati de multe ori se rezolva in termen de cateva saptamani fara tratament. In cazul in care se formeaza un lichid lipicios in jurul ochilor bebelu?ului dvs., scoateti-l cu o bucata de vata, care a fost inmuiata in apa sterila (apa, care a fost fiarta si apoi racita).
Masarea canalului lacrimal poate ajuta lacrimile sa se desprinda, precum ?i incurajarea canalului lacrimal sa se dezvolte. Acest lucru poate fi realizat prin aplicarea unei presiuni usoare cu degetul mare la exteriorul nasului copilului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.11 din 5 - 125 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lacrimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre control oftalmologic

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0