Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu

Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu
Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu

Nu toate cepele sunt la fel, ceea ce poate fi destul de frustrant cand ai o reteta in care apare "ceapa". Sigur, nu este sfarsitul lumii sa tai o ceapa rosie cand in reteta apare una alba si vice versa, din moment ce toate tipurile de ceapa se gatesc la fel. Numai ca, daca folosesti tipul de ceapa potrivit, profunzimea aromei meselor va fi net superioara.


Ceapa rosie
In mare parte a anului, vei gasi ceapa rosie la supermarket, aceasta fiind un pic astringenta. In lunile de vara, gasesti si ceapa rosie proaspata, care este mai putin intepatoare si careia ii lipseste aroma aceea specifica cepei albe. Este mult mai buna cruda decat gatita. Ca sa eviti aroma oricarui tip de ceapa, inmoai-o in apa timp de 30 de minute. 
Ceapa cruda incurajeaza productia de colesterol bun ( HDL ) , mentinand astfel inima sanatoasa.
Este excelenta in: salate, sandvisuri, burgeri, murata, sosuri salsa.
Ceapa alba
Aceasta este de obicei printre cele mai ieftine produse. Daca folosesti o reteta care nu specifica ce tip de ceapa sa folosesti, cea alba este alegerea indicata. Este mai tare si are o aroma complexa. Are si mai mult sulf decat celelalte varietati, este dificil de mancat in stare cruda si te face sa plangi.
O poti pastra in camara vreme indelungata.
Este excelenta in: mancaruri care se gatesc mai mult timp la foc mic, cum ar fi supele, tocanele, risotto, sosuri si ciorbe. De fapt, orice in forma sauttee.
Iata si care este compozitia medie pentru 100 g de ceapa:
  • Energie 3 kcal
  • Apa 89 %
  • Glucide 7,1 %
  • Lipide 0,2 %
  • Proteine 1,3 %
  • Fibre 2,1 %
  • Calciu 25 mg
  • Magneziu 10 mg
  • Potasiu 170 mg
  • Fier 0,3 mg  Restul pe alegesanatos.ro.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa rosie

Spune-ne opinia ta despre "Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu"



3 - 2 =

Cele mai citite articole

Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pe jos pana la ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...
Paducelul este considerat pe scara larga in Europa ca fiind un tratament sigur si eficient pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton