Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu

Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu
Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu

Nu toate cepele sunt la fel, ceea ce poate fi destul de frustrant cand ai o reteta in care apare "ceapa". Sigur, nu este sfarsitul lumii sa tai o ceapa rosie cand in reteta apare una alba si vice versa, din moment ce toate tipurile de ceapa se gatesc la fel. Numai ca, daca folosesti tipul de ceapa potrivit, profunzimea aromei meselor va fi net superioara.


Ceapa rosie
In mare parte a anului, vei gasi ceapa rosie la supermarket, aceasta fiind un pic astringenta. In lunile de vara, gasesti si ceapa rosie proaspata, care este mai putin intepatoare si careia ii lipseste aroma aceea specifica cepei albe. Este mult mai buna cruda decat gatita. Ca sa eviti aroma oricarui tip de ceapa, inmoai-o in apa timp de 30 de minute. 
Ceapa cruda incurajeaza productia de colesterol bun ( HDL ) , mentinand astfel inima sanatoasa.
Este excelenta in: salate, sandvisuri, burgeri, murata, sosuri salsa.
Ceapa alba
Aceasta este de obicei printre cele mai ieftine produse. Daca folosesti o reteta care nu specifica ce tip de ceapa sa folosesti, cea alba este alegerea indicata. Este mai tare si are o aroma complexa. Are si mai mult sulf decat celelalte varietati, este dificil de mancat in stare cruda si te face sa plangi.
O poti pastra in camara vreme indelungata.
Este excelenta in: mancaruri care se gatesc mai mult timp la foc mic, cum ar fi supele, tocanele, risotto, sosuri si ciorbe. De fapt, orice in forma sauttee.
Iata si care este compozitia medie pentru 100 g de ceapa:
  • Energie 3 kcal
  • Apa 89 %
  • Glucide 7,1 %
  • Lipide 0,2 %
  • Proteine 1,3 %
  • Fibre 2,1 %
  • Calciu 25 mg
  • Magneziu 10 mg
  • Potasiu 170 mg
  • Fier 0,3 mg  Restul pe alegesanatos.ro.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa rosie

Spune-ne opinia ta despre "Folosesti ceapa care trebuie la gatit? Probabil ca nu"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 + 8 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Aproximativ jumatate din adulti sforaie ocazional si circa un sfert sforaie frecvent.
Vrei sa calatoresti cu avionul, insa iti e frica de zbor? Daca suferi de aviofobie sau teama de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
De câte ori deschid telefon apare humus de casa.Ce să fac să nu mai primesc ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0