1. Mananca putin si des si respecta orele de masa
Pentru a nu avea un metabolism lent este indicat sa consumi cat mai multe fructe si legume, peste, nuci si seminte.
"Prin mese frecvente se evita infometarea, se asigura o sursa constanta de energie si se mentine eficienta metabolismului. Organismul uman este dotat cu un mecanism de supravietuire prin care se depoziteaza grasimea pentru a ne proteja de infometare. Atunci cand sarim peste mese sau tinem o dieta foarte stricta, organismul 'considera' ca urmeaza o perioada grea, de infometare si reactioneaza prompt, incetinind metabolismul pentru a conserva energia. Se conserva in special depozitele de grasime, pierderea in greutate are loc in special prin pierderea apei si a tesutului muscular. De aceea, pentru a mari metabolismul este indicat sa mancam de 5 ori pe zi, 3 mese principale si gustari intre ele. In acest fel, asiguram un metabolism ridicat pe tot parcursul zilei", a precizat nutritionistul.
2. Incepe ziua cu exercitii fizice
Exercitiile fizice inlatura oboseala datorata alimentatiei si contribuie la imbunatatirea procesului metabolic. Totodata, acestea intaresc musculatura si imbunatatesc modul in care se metabolizeaza alimentele.
"Nu numai ca efortul fizic duce la cresterea metabolismului, dar acesta din urma va ramane la cote inalte si pentru o importanta perioada de timp dupa terminarea exercitiului. Este o modalitate sigura de a arde mai multe calorii", a declarat pentru Agerpres mediul nutritionist Lygia Alexandrescu.
3. Mentine constanta glicemia
Glicemia reprezinta concentratia de glucoza din sange. Nivelul glicemiei poate varia in functie de alimentele pe care le consumam. Cei care consuma alimente cu indice glicemic crescut, cum ar fi painea alba, orezul, pastele, produse de patiserie, au un risc mare de a suferi de obezitate si diabet.
"Nu trebuie renuntat niciodata la o masa principala (in special la micul dejun) si trebuie consumate gustari (fructe si legume proaspete) bogate in nutrienti intre aceste mese principale. Alimentatia echilibrata, mesele dese si reduse cantitativ previn puseele de foame exacerbata, furnizeaza constant energie organismului si mentin un metabolism eficient si o silueta armonioasa, fara prea mare efort", a mai explicat nutritionistul.
Sursa: Agerpres
Foto: www.tipsonhealthyliving.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
