Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi pentru imbunatatirea metabolismului

de Alina Ilie la 2015-04-29
3 sfaturi pentru imbunatatirea metabolismului
Ne putem mentine greutatea corporala printr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa furnizeze organismului toti nutrientii necesari.


Schimbarea regimului alimentar imbunatateste starea fizica si psihica. Daca ai un metabolism greoi, care iti afecteaza silueta, iata 3 sfaturi care iti vor fi de folos:

1. Mananca putin si des si respecta orele de masa

Pentru a nu avea un metabolism lent este indicat sa consumi cat mai multe fructe si legume, peste, nuci si seminte.

"Prin mese frecvente se evita infometarea, se asigura o sursa constanta de energie si se mentine eficienta metabolismului. Organismul uman este dotat cu un mecanism de supravietuire prin care se depoziteaza grasimea pentru a ne proteja de infometare. Atunci cand sarim peste mese sau tinem o dieta foarte stricta, organismul 'considera' ca urmeaza o perioada grea, de infometare si reactioneaza prompt, incetinind metabolismul pentru a conserva energia. Se conserva in special depozitele de grasime, pierderea in greutate are loc in special prin pierderea apei si a tesutului muscular. De aceea, pentru a mari metabolismul este indicat sa mancam de 5 ori pe zi, 3 mese principale si gustari intre ele. In acest fel, asiguram un metabolism ridicat pe tot parcursul zilei", a precizat nutritionistul.

2. Incepe ziua cu exercitii fizice

Exercitiile fizice inlatura oboseala datorata alimentatiei si contribuie la imbunatatirea procesului metabolic. Totodata, acestea intaresc musculatura si imbunatatesc modul in care se metabolizeaza alimentele.

"Nu numai ca efortul fizic duce la cresterea metabolismului, dar acesta din urma va ramane la cote inalte si pentru o importanta perioada de timp dupa terminarea exercitiului. Este o modalitate sigura de a arde mai multe calorii", a declarat pentru Agerpres mediul nutritionist Lygia Alexandrescu.

3. Mentine constanta glicemia

Glicemia reprezinta concentratia de glucoza din sange. Nivelul glicemiei poate varia in functie de alimentele pe care le consumam. Cei care consuma alimente cu indice glicemic  crescut, cum ar fi painea alba, orezul, pastele, produse de patiserie, au un risc mare de a suferi de obezitate si diabet.

"Nu trebuie renuntat niciodata la o masa principala (in special la micul dejun) si trebuie consumate gustari (fructe si legume proaspete) bogate in nutrienti intre aceste mese principale. Alimentatia echilibrata, mesele dese si reduse cantitativ previn puseele de foame exacerbata, furnizeaza constant energie organismului si mentin un metabolism eficient si o silueta armonioasa, fara prea mare efort", a mai explicat nutritionistul.

Sursa: Agerpres
Foto: www.tipsonhealthyliving.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.58 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metabolism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greutate corporala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre silueta

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0