Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce efecte adverse are aspirina?

Ce efecte adverse are aspirina?
Aspirina sau acidul acetilsalicilic este printre cele mai accesibile medicamente de pe piata si este folosita pentru a trata durerile de cap, febra, durerile reumatice, durerile dentare, nevralgiile sau inflamatiile. Cercetatorii au demonstrat ca reduce considerabil riscul aparitiei bolilor de inima. In doze mici (75-100mg), aspirina poate preveni formarea cheagurilor de sange si poate reduce severitatea unui atac de cord daca este administrata de la primele simptome. Dar, atentie! Aspirina nu este recomandata persoanelor sanatoase pentru a preveni bolile cardiovasculare! In atentia celor care obisnuiesc sa ia zilnic cate o aspirina! Foarte multe persoane nu cunosc riscurile care apar in cazul consumului regulat de aspirina. Credem ca aspirina nu este periculoasa, insa aceasta este nociva pentru persoanele sanatoase. In doze mari, aspirina poate avea efecte secundare extrem de grave! Iata care sunt acestea: - aspirina poate declansa alergii manifestate prin mancarimi, eruptii cutanate; - creste riscul hemoragiilor; - favorizeaza retentia apei, care se manifesta prin umflarea picioarelor si prin hipertensiune arteriala; -  administrarea frecventa favorizeaza aparita ulcerului gastric si a sangerarilor gastro-intestinale (creste nivelul aciditatii); - irita stomacul, provoca greata si stari de voma; este bine sa fie administrata dupa masa; - poate declansa crize de astm; - aspirina favorizeaza eliminarea vitaminei C din organism. Administrarea aspirinei nu este recomandata persoanelor cu probleme de coagulare a sangelui, diabeticilor si persoanelor hipertensive deoarece poate afecta rinichii. Medicamentele care pot interactiona cu aspirina: ibuprofenul, corticosteroizii, unele antidepresive. Aspirina folosita in mod repetat poate provoca dependenta? Ce parere aveti? Aspirina este benefica sau nu?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 67 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aspirina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri de cap

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre febra

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0