Riscul de deces este si mai mare in cazul carnii procesate, ce include produse ca sunca, carnati si salam.
Consumul zilnic de carne rosie proaspata sau procesata creste riscul de deces cu 12% in comparatie cu persoanele care consuma acest aliment rar si in cantitati mici sau chiar deloc. Cresterea acestui risc ajunge pana la 13% pentru carnea neprocesata si la 20% atunci cand este procesata.
"Inlocuirea portiilor de carne rosie cu carne de peste, carne de pasare, nuci, legume uscate, lactate semidegresate si cereale integrale reduce considerabil riscul de deces", au concluzionat autorii studiului.
Cercetatorii americani au analizat datele provenind din doua studii realizate pe 37.698 de barbati si 83.644 de femei, care au fost monitorizati timp de peste 20 de ani.
Carnea rosie reprezinta o sursa importanta de proteine in alimentatie, iar studii precedente au aratat deja faptul ca un consum regulat de carne rosie antreneaza o crestere a riscului de declansare a diabetului la adulti si a maladiilor cardiovasculare, dar si a unor tipuri de cancer.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!