SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piept de pui umplut cu ciuperci vs. saramura de crap

Piept de pui umplut cu ciuperci vs. saramura de crap
Ingrediente piept de pui umplut cu ciuperci (pentru 2 portii): 1 piept de pui (0,8 – 1kg), 12 ciuperci champignon mici, 2 ardei verzi, 5 fire de ceapa verde sau 2 cepe uscate (bulb) mici, 200 g branza rasa, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei de masline, 150 ml de vin alb sec, rozmarin, piper alb si sare dupa gust. Ingrediente saramura de crap (pentru 2 portii): 1 kg crap, 1 ardei verde, 1 ardei gras rosu, 3-4 rosii, 1 ardei iute, 8 catei de usturoi, 1 legatura mica de patrunjel, 70 ml ulei, otet si bulion dupa gust. La prima vedere, saramura de crap pare a fi mai dietetica fata de pieptul de pui cu ciuperci. Saramura de crap este, intr-adevar, mai dietetica, deoarece: - carnea de crap ofera un raport calorii/ proteine mai mic fata de carnea de pui; - reteta de pui cu ciuperci contine mai mult ulei, care este foarte caloric si nu are proteine; - branza este calorica raportat la continutul de proteine; - ciupercile au putine calorii, dar si putine proteine (champignon au la 100 g 35 de calorii si 2 – 2,5 g proteine); pe de alta parte, nici rosiile de la saramura nu contin proteine, dar si aportul caloric al rosiilor este foarte scazut. Calorii / proteine la 100 g  de preparat: - piept de pui umplut cu ciuperci: 140 calorii/ 12 g proteine; - saramura de crap: 110 calorii/ 11 g proteine. “Invingatorul” este, asadar, saramura de crap, fara ca diferenta sa fie majora. Daca modificam cele 2 retete (sau doar una din ele), astfel incat ponderea uleiului la 100 de grame de preparat sa fie aceeasi, diferenta se va micsora, dar tot saramura de crap ramane mai dietetica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pui

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piept de pui

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crap

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
 
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016