Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa ne placa pepenele rosu

De ce e bine sa ne placa pepenele rosu
La fiecare colt de strada, in toate pietele, la intrarea in supermarketuri ne impiedicam de el. Am asteptat aceasta perioada, pentru ca acum pepenele are gust. Si, intr-adevar, ce poate fi mai bun intr-o zi coplesitor de calda decat o bucata zemoasa si dulce de pepene rosu?!


Pepenele rosu nu este numai ceva bun la gust, ci si o sursa excelenta de nutrienti. Dintre alimentele obisnuite, pepenele rosu are cei mai multi nutrienti pe calorie, chiar daca 92% apa!
In plus, desi poate fi greu de gasit pepene organic, pepenele nu este printre produsele periculoase din punct de vedere al absorbtiei de pesticide si alte toxine sau ingrasaminte chimice.
De ce trebuie sa mancam pepene rosu?
In primul rand, are foarte putine calorii (este compus, in majoritate complesitoare, din apa). Apoi este o sursa buna de vitamina C, cunoscut antioxidant, si vitamina A, benefica pentru ochi, caci previne glaucomul.
Surprinzator, pepenele contine si vitamina B, in special B1 si B6. Vitamina B1 este importanta pentru mentinerea electrolitilor si a transmiterii semnalelor sistemului nervos prin corp. Vitamina B6 ajuta procesul de convertire a alimentelor in energie celulara.
Culoarea rosie indica prezenta licopeinei, un antioxidant cu efecte anticancerigene (previne cancerul de prostata, de san, de plamani si cel colorectal).
Cat despre minerale, pepenele rosu ne ofera potasiu si magneziu. Potasiul este important pentru sanatatea cardiovasculara si a creierului, ajutand si rinichii sa elimine pietrele, fiind util si in prevenirea retentiei de fluide. Magneziul, regele mineralelor, este implicat in peste 300 de functii metabolice celulare. Deficienta de magneziu se traduce prin iritabilitate, tensiune, probleme de somn sau crampe musculare.
Infoplus: 
- Pepenele rosu este un fruct care are peste 1.200 de varietati, fiind cultivat in 96 de tari.
- Manaca si semintele, caci acestea au grasimi bune, vitamine si minerale. In Asia si orientul Mijlociu, semintele de pepene rosu sunt adunate si prajite si servite ca snack. In Nigeria, aceste seminte sunt psue in supa. Au multe calorii: o cana de seminte are 602 calorii (50% din compozitia lor consta in grasimi, de aici si valoarea calorica mare).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pepene rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre magneziu

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0