Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri prin care putem combate stresul

de Sunt Fericita la 2017-02-14
4 moduri prin care putem combate stresul
In opinia specialistilor, expunerea prelungita la stres cauzeaza nenumarate inconveniente, cum ar fi: probleme de concentrare, nerabdare, dureri de cap, infertilitate, ulcer, hiper sau hipotensiune, insomnie, slabire sau ingrasare rapida, raceli repetate, dureri musculare, caderea parului, dureri in piept, nervozitate, concentratie mare de colesterol in sange, oboseala cronica etc.


Stresul face sa creasca productia de cortizol, secatuind glandele suprarenale, vitalitatea si scazand astfel imunitatea. Desi exista o sumedenie de tehnici si metode specifice de combatere a stresului, profesorul international de yoga Dana Tupa afirma ca toate acestea au ca numitor comun echilibrarea emotionala si energetica.

“Multi confunda emotiile cu energia, dar la un nivel profund acestea reprezinta elemente complementare. Emotion, care in limba engleza inseamna “emotie”, deriva din E-Motion, care poate fi tradus prin energie in miscare. Asadar, campul nostru energetic, care ne mentine in viata, atunci cand este perturbat de factori externi puternici, este pus in miscare, de multe ori intr-un ritm haotic, si genereaza emotii greu de stapanit, care ne provoaca rau. Putem compara acel camp de energie cu suprafata apei, iar cand apar curenti externi, apa incepe sa devina agitata, iar energiile sunt puse in miscare, transformandu-se in emotii, asa cum vantul produce valuri la suprafata apei. De aceea, cand suntem puternic emotionati, avem dureri de cap, ne este foarte greu sa dormim, nu ne putem concentra, avem un ritm cardiac accelerat, suntem nervosi si mereu agitati”, afirma profesorul de yoga acreditat Dana Tupa.

Cateva exercitii simple care ne ajuta sa reechilibram campul energetic al corpului

1. Meditatie pe o muzica relaxanta.

“Muzica trebuie neaparat sa fie armonioasa, astfel incat sa induca creierului undele Alfa specifice relaxarii, care genereaza astfel o stare de reverie si de relaxare profunda, inducand chiar si somnul. De regula, recomand muzica acompaniata cu sunetele din natura, precum ciripitul pasarilor, picaturi de ploaie, valurile marii, cascade etc., combinate sau nu cu sunete de vioara, harpa, pian sau electronice”, afirma profesorul Dana Tupa.

2. Meditatie bazata pe respiratie.

“Tehnica de respiratie se desfasoara, in general, intr-un interval de min. 5-10 minute. Putem practica aceasta tehnica asezati fie pe un scaun – acasa sau chiar la birou, fie intinsi pe pat, urmarind felul in care inspiram si expiram. In momentul in care simtim stare de nervozitate, de iritare sau avem de luat o decizie importanta, este bine sa luam o pauza si sa facem o simpla meditatie, centrata pe felul in care respiram, eliminand pe cat posibil toate gandurile”, recomanda Dana Tupa.

3. Miscare fizica intensa: alergat, fitness, aerobic etc.

“Efortul fizic intens produce endorfine, adica acei hormone care ne dau o stare de fericire. Recomand tuturor sa practice miscarea in fiecare zi, timp de 30 de minute, ori dimineata devreme, atunci cand tonusul muscular este ridicat sau seara, atunci am acumulat tensiuni in decursul zilei”, afirma Dana Tupa.

4. Practici yoga: posture corporale, tehnici de respiratie sau meditatii diverse.

“Toate aceste practici yoga produc la randul lor, endorfine, serotonina, dopamina, care conduc la o stare interioara de bine, de calm si de fericire. La fel ca in cazul exercitiilor fizice intense, si yoga se recomanda dimineata devreme sau seara, din aceleasi considerente”, conchide profesorul de yoga acreditat international Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii de respiratie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre yoga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0