Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Prajitura cu lamaie - desert racoros de vara

Prajitura cu lamaie - desert racoros de vara
Prajitura cu lamaie - desert racoros de vara

Continuam seria retetelor racoritoare de vara cu un desert uimitor: prajitura cu lamaie. Haideti sa descoperim impreuna cum se prepara aceasta prajitura!


Vara ne indreptam atentia catre retete simple, cu blat pufos, fara creme gretoase. Prajitura cu lamaie este dulce-acrisoara, fina si racoritoare, ideala in zilele caniculare.
Este un desert de vara foarte aromat, se prepara usor si va promit ca este foarte buna.
Cantitatile sunt pentru o tava de 25x35 cm, dar daca doriti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare, le puteti dubla.
Ingrediente:
- 400 g faina;
- 4 oua;
- 230 g zahar;
- 250 g unt;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- coaja si sucul de la 2 lamai;
- 1 praf de copt;
- 5 linguri dulceata de portocale;
- 120 g nuca de cocos.
Cum se prepara prajitura cu lamaie:
Intr-un bol se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu untul la temperatura camerei. Dupa ce se omogenizeaza se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Continuam reteta prin a pune coaja si sucul de la cele 2 lamai.
Urmeaza sa amestecam faina cu praful de copt si se le adaugam treptat in aluat, mixand la viteza mica.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Nivelam aluatul cu o spatula si introducem prajitura in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana se rumeneste. Ca orice aluat, trebuie sa treaca testul cu scobitoarea, sa fie copt.
Scoatem prajitura din cuptor si o acoperim cu dulceata de portocale iar deasupra presaram nuca de cocos.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete simple

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lamai

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu lamaie - desert racoros de vara"



5 - 1 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Prajitura cu lamaie - desert racoros de vara"

nevestica ametita @ 25-Iun-2014
"Saptamana aceasta, cred ca imi voi bucura barbatii cu prajitura asta!"

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0