Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Paine de secara

Paine de secara
Paine de secara

Cu totii stim ca painea de secara este mult mai sanatoasa decat painea alba. Ador mirosul de paine ce se raspandeste in toata casa atunci cand scot tava din cuptor!


Va amintiti mirosul si gustul inconfundabil al painii de casa pregatita de bunica? Astazi va propun sa incercati o reteta care sa va aduca aminte de cei dragi – paine de secara. Puneti un strop de suflet si si pregatiti o paine pentru toata familia, in care se imbina armonios faina alba cu cea de secara. Painea de secara companieaza perfect orice mancare.
S-a demonstrat ca prin consumul de paine de secara obtinem rapid senzatia de satietate si de aceea este un aliment important in curele de slabire. Potoleste rapid foamea, de aceea se recomanda persoanelor supraponderale. Spre deosebire de painea alba, cea de secara este mult mai nutritiva: contine minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor si vitamine din compelxul B, vitamina E, acid folic, aminoacizi.
Un alt aspect de luat in seama este ca painea de secara este mai densa in comparatie cu painea de grau. Are o aroma deosebita iar semintele de mac si de susan ii completeaza gustul.
Cercetarile medicale au dezvaluit ca faina de secara aduce un impotrant beneficiu intestinelor. Fibrele continute imbunatatesc tranzitul intestinal, asigura buna functionare a organismului si previn chiar si cancerul de colon.
Dupa preferinte se mai poate adauga in compozitie 2 linguri de miere. Din ingredientele de mai jos se vor obtine 2 tavi de paine.
Ingrediente:
- 600 g faina de secara;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h

- 300 g faina alba;
- 650 ml apa calduta;
- 1-2 lingurite de sare;
- 2 pliculete de drojdie uscata sau 50 g drojdie proaspata.
- seminte de mac si susan (pentru decor).
Paine de secara - mod de preparare
Punem faina de secara si cea alba intr-un vas iar in mijlocul ei turnam apa calduta in care am dizolvat drojdia, adaugam sarea si framantam aluatul pentru 10 minute.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru (peste care am presarat faina) si il framantam bine pentru a fi pufos. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si elastic.
Dupa ce am framantat aluatul, il punem intr-un castron pe care il acoperim cu prosop de bucatarie, si il lasam la loc caldut sa dospeasca pentru 40 de minute. Folosim un vas inalt pentru ca va creste mult in volum.
Dupa ce a crescut frumos, il rasturnam pe masa de lucru, il modelam in forma dorita si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra seminte de susan si mac si mai lasam sa dospeasca in tava timp de 20 de minute, iar apoi il dam la cuptorul incins pentru 45-50 minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasam painea de secara sa se raceasca pe un gratar si o feliem. Are o consistenta deosebita.
Pofta buna!

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine de secara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre faina alba

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre drojdie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aluat

Spune-ne opinia ta despre "Paine de secara"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 - 2 =

Cele mai citite articole

Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Crezi ca ai dat suficienti bani pe tot felul de medicamente pana acum si te-ai saturat? Exista ...
Fotografia nu este doar un hobby, poate fi si o metoda foarte buna de autovindecare, o terapie ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0