Este o mancare usor de preparart, cu legume proapete si cu arome mediteraneene.
Timp de preparare: 40 de minute
Dificultare: redusa
Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 vinete taiate in cubulete de 2-3 cm;
- 5 rosii taiate in cubulete;
- 1 ceapa rosie medie, tocata marunt;
- 3 catei de usturoi tocati marunt;
- 20 de masline verzi, fara samburi si taiate pe jumatate;
- 2 linguri de capere in saramura;
- 3-4 linguri de otet de vin rosu;
- 1 lingura de oregano uscat;
- frunze de patrunjel, tocate;
- sare si piper proaspat macinat;
- ulei de masline.
Caponata - modalitate de preparare
Se ia o tigaie cu marginile inalte si destul de incapatoare unde se vor praji in cateva linguri de ulei vinetele, care au fost condimentate cu oregano si putina sare. Dupa ce vinetele s-au rumenit bine se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, amestecand foarte bine. Dupa cateva minute se adauga caperele, maslinele si otetul.
Se asteapta un timp pentru evaporarea otetului. Se adauga rosiile si se mai fierbe 10-15 min (pana scade zeama lasata de rosii). La sfarsit se adauga patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper.
Servire:
Aceast preparat se poate servi atat cald ca si garnitura la o bucata de carne la gratar, cat si rece, pe o felie de paine prajita.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
