SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caponata - tocanita de vinete din sudul Italiei

Caponata - tocanita de vinete din sudul Italiei
Caponata este o tocanita de vinete specifica bucatariei din sudul Italiei, ce poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura. In aceasta tocanita vanata va juca rolul principal. Iata cum se prepara aceasta reteta cu arome mediteraneene!


Caponata este o tocanita de vinete orginara din sudul Italiei, ce poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura. In aceasta reteta, vanata este ingredientul principal.
Este o mancare usor de preparart, cu legume proapete si cu arome mediteraneene.
Timp de preparare: 40 de minute
Dificultare: redusa
Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 vinete taiate in cubulete de 2-3 cm;
- 5 rosii taiate in cubulete;       
- 1 ceapa rosie medie, tocata marunt;
- 3 catei de usturoi tocati marunt;
- 20 de masline verzi, fara samburi si taiate pe jumatate;
- 2 linguri de capere in saramura;
- 3-4 linguri de otet de vin rosu;
- 1 lingura de oregano uscat;
- frunze de patrunjel, tocate;
- sare si piper proaspat macinat;
- ulei de masline.
Caponata - modalitate de preparare
Se ia o tigaie cu marginile inalte si destul de incapatoare unde se vor praji in cateva linguri de ulei vinetele, care au fost condimentate cu oregano si putina sare. Dupa ce vinetele s-au rumenit bine se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, amestecand foarte bine. Dupa cateva minute se adauga caperele, maslinele si otetul.
Se asteapta un timp pentru evaporarea otetului. Se adauga rosiile si se mai fierbe 10-15 min (pana scade zeama lasata de rosii). La sfarsit se adauga patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper.
Servire:
Aceast preparat se poate servi atat cald ca si garnitura la o bucata de carne la gratar, cat si rece, pe o felie de paine prajita.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre garnitura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Cele mai citite articole

Indiferent de varsta sau de stilul de viata, sanatatea articulatiilor este esentiala pentru a ne ...
Dieta la ore fixe este o metoda eficienta de a-ti imbunatati stilul de viata fara restrictii ...
Menopauza este o etapa naturala din viata fiecarei femei, marcand sfarsitul perioadei fertile si al ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016