Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alternative culinare. Lapte de soia versus lapte de vaca

Alternative culinare. Lapte de soia versus lapte de vaca
Concurentii prezentului episod au, fiecare, sustinatori fideli si inversunati. Exista numeroase polemici legate de raspunsul la intrebarea care este mai sanatos: laptele de vaca sau laptele de soia?
Avantajele laptelui de soia fata de laptele de vaca:
- nu contine lactoza, putand fi consumat fara probleme de catre cei care sufera de intoleranta la lactoza;
- grasimile saturate sunt in cantitati infime in laptele de soia. In locul lor laptele de soia contine grasimi nesaturate, sanatoase. De aceea acest lichid, spre deosebire de laptele de origine animala, protejeaza inima;
-contine fibre, ajutand la eliminarea produsilor reziduali si la mentinerea sanatatii tubului digestiv;
- laptele de soia contine substante flavonoide care protejeaza inima, dar in cantitati mai mici decat multe dintre legumele si fructele proaspete.
Ce avantaje are laptele de vaca?
- proteine de calitate superioara;
- calciu natural: laptele de vaca are de peste 10 ori mai mult calciu fata de laptele de soia neimbogatit cu calciu. Deseori laptele de soia este imbogatit cu calciu, dar calciul din laptele de vaca este mai usor asimilabil de catre organism.
Care dintre ele este mai dietetic? Laptele de soia simplu are in general un raport ceva mai mic intre calorii si proteine fata de laptele de vaca. In schimb, laptele de soia cu ciocolata sau cu alte arome are si un adaos mai mare de zahar si este, de obicei, mai putin dietetic fata de laptele de vaca neindulcit.
Care este, asadar, mai sanatos? In acest caz un "verdict" universal valabil nu exista. Daca nu aveti probleme cardiovasculare si nici intoleranta severa la lactoza, recomandarea noastra este sa consumati atat lapte animal, autentic, cat si lapte de soia. Laptele animal ar trebui sa primeze cantitativ fata de cel din soia, dar sa nu fie consumat in cantitati mari. Alegeti de preferinta lapte de soia din culturi nemodificate genetic (daca acest lucru apare scris pe ambalaj sunt sanse mai mari sa fie asa, deoarece exista controale si in aceasta zona) si, daca gustul nu va deranjeaza, fara adaos de arome (variantele aromate sunt si destul de dulci).
Sunteti cardiac(a) sau aveti probleme cu colesterolul? Consumati mai mult lapte de soia si mai putin lapte animal. Laptele de vaca il puteti alege degresat sau semidegresat in acest caz (exista si un dezavantaj aici, cel al lipsei/aportului mai redus de vitamine liposolubile). In cazul intolerantei la lactoza, merita sa incercati sa va reobisnuiti organismul cu consumul de lapte: cresteti treptat cantitatea de lapte, pornind de la cantitati foarte reduse. Uneori aceasta intoleranta este reversibila: crescand lent cantitatea de lapte, nivelul de lactoza (enzima responsabila cu digerarea lactozei) din intestine tinde sa revina.
Daca nu aveti rezultate, puteti cumpara din farmacii lactaza (de obicei este sub forma de capsule) sau consuma (in locul laptelui) iaurturi plus lapte de soia (iaurtul contine lactoza ceva mai putina ca laptele dar contine si lactaza de obicei suficienta sau aproape suficienta pentru digestia propriei lactoze).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre laptele de vaca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre laptele de soia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte de vaca

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0