Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Detartrajul regulat al dintilor reduce de declansare a crizelor cardiace si a atacurilor cerebrale

Detartrajul regulat al dintilor reduce de declansare a crizelor cardiace si a atacurilor cerebrale
Detartrajul regulat al dintilor realizat de un medic stomatolog ofera pacientilor nu doar un zambet stralucitor, ci si o reducere a riscului de declansare a crizelor cardiace si a atacurilor cerebrale, potrivit unui studiu realizat de medicii din Taiwan pe un esantion de peste 100.000 de persoane. Studiul arata ca detartrajul dintilor scade riscul de declansare a atacurilor cardiace si cerebrale cu 24%, respectiv 13%, in comparatie cu persoanele care nu apeleaza niciodata la aceasta tehnica de igiena dentara.


Participantii la studiu au fost monitorizati pe o perioada medie de sapte ani, au precizat autorii, care si-au prezentat concluziile la conferinta anuala organizata de American Heart Association, la sfarsitul saptamanii trecute, in orasul Orlando din statul american Florida.

Medicii considera ca un detartraj al dintilor este "frecvent" atunci acesta este practicat de cel putin doua ori intr-un interval de doi ani.

La acest studiu au participat peste 51.000 de adulti care si-au facut cel putin o data un detartraj dentar partial sau complet, in comparatie cu grupul-tinta, similar prin prisma distributiei femei-barbati, alcatuit din persoane care nu au apelat niciodata la aceasta procedura.

Niciunul dintre participantii la acest studiu nu a fost victima unei crize cardiace sau a unui atac cerebral la inceputul studiului.

"Protectia contra maladiilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale este mai puternica in cazul participantilor care fac un detartraj dentar cel putin o data pe an", a declarat medicul Emily Chen, cardiolog la Spitalul pentru veteranii de razboi din Taipei, unul dintre principalii autori ai studiului.

Inainte de acest studiu, igiena dentara deficitara a fost deja asociata de experti cu un risc cardiovascular ridicat.

Curatarea si detartrajul regulat al dintilor par sa reduca dezvoltarea in cavitatea bucala a bacteriilor vinovate de aparitia inflamatiilor ce pot contribui la aparitia bolilor cardiovasculare.

Un alt studiu suedez, realizat pe aproape 8.000 de pacienti, prezentat tot la Orlando, duminica, a relevat faptul ca bolile gingiilor reprezinta buni indicatori ai riscului cardiovascular si ai riscului de atac cerebral.

Potrivit acestui studiu, persoanele care au mai putin de 21 de dinti din numarul total (considerat normal) de 32 de dinti, prezinta o crestere cu 69% a riscului de infarct.

Participantii care prezentau cel mai mare numar de pungi parodontale - o infectie a gingiei din jurul dintelui - prezentau un risc de maladii cardiovasculare mai mare cu 53% fata de persoanele care prezentau cel mai mic numar de pungi parodontale.

Participantii care aveau cel mai mic numar de dinti prezentau un risc de insuficienta cardiaca de 2,5 ori mai mare. Totodata, pacientii care aveau in mod frecvent hemoragii gingivale prezentau un risc de atac cerebral de 2,1 ori mai mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detartraj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cerebral

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cerebrale

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016