Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata-ti parintii sa manance

Invata-ti parintii sa manance
Pe masura ce imbatranim, dieta noastra trebuie sa se modifice, mai ales in cazul in care nu a fost una foarte echilibrata. In general, doctorii recomanda multe fructe, legume, proteine si cereale integrale pentru a mentine si imbunatati starea generala de sanatate. Pe langa varietatea alimentelor, cand vine vorba despre persoane in varsta, este important sa li se incorporeze in dieta cateva elemente specifice.


Acizi grasi Omega 3: acestia reduc inflamatia cea care duce la probleme de inima, cancer si artrita. Ei pot fi gasiti in diferite tipuri de peste si in uleiul de seminte de in. Parintii trebuie sa consume alimente bogate in acesti nutrienti de doua ori pe saptamana. Daca nu este posibil, mergeti la medic sa cereti sfatul in privinta consumului unui supliment cu Omega 3.
Calciu si vitamina D: nevoia de calciu si vitamina D creste pe masura ce imbatranim. Mai ales pentru pastrarea sanatatii oaselor. Un alt beneficiu al calciului este ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Adultii de peste 50 de ani au nevoie de cel putin 1.200 miligrame pe zi din acest nutrient, ceea ce echivaleaza cam cu patru pahare de lapte. Multora li se pare greu sa-si acopere necesarul de calciu din mancare si lapte, asa  ca este poate indicat un supliment.
Limiteaza consumul de sare: majoritatea adultilor in varsta sufera de tensiunea arteriala ridicata. Pentru a o reduce este nevoie de o alimentatie care include cat mai putina sare posibil. Evita sa le oferi parintilor mancare congelata, procesata sau de la restaurant, caci aceasta are foarte multa sare. 
Hidratarea este foarte importanta: Oamenilor mai in varsta nu li se face suficient de des sete, desi corpul lor are nevoie de aceeasi cantitate de lichide. Daca vezi ca parintii tai nu beau apa, ofera-le tu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi omega 3

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0