Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cimbrul si ceaiul de cimbru te scapa de raceala si gripa

Cimbrul si ceaiul de cimbru te scapa de raceala si gripa
Cimbrul si ceaiul de cimbru te scapa de raceala si gripa

Cimbrul este cunoscut inca din Antichitate pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii. Are o aroma inconfundabila care ofera mancarurilor un gust deosebit. Poate fi folosit pentru condimentarea carnii, pestelui, cartofilor.


Cunoscut si sub numele de lamaita, tamaita si iarba-cucului, cimbrul este folosit din timpuri stravechi in scopuri medicinale. Este originar din zona mediteraneana si poate atinge o inaltime de 50 de cm.

Pe langa gustul deosebit pe care il ofera preparatelor culinare, cimbrul are numeroase beneficii pentru sanatate si este utilizat pentru tratarea mai multor afectiuni. Acest condiment contine substante care vindeca infectiile gatului, trateaza tusea convulsiva, bronsita acuta sau cronica. Este un bun expectorant, fiind eficient in caz de raceala, gripa, astm. Se gaseste la plafar sub forma de pulbere, ulei volatil, tinctura si infuzie.

Cimbrul are in compozitie vitamina A dar si minerale precum zinc, potasiu ori calciu. Astfel, intareste imunitatea organismului si previne afectiunile respiratorii. Reduce simptomele racelii, usureaza respiratia si creste rezistenta organismului la boli.

Mai mult decat atat, impiedica formarea vaselor de sange si previne accidentele vasculare.

Datorita proprietatilor antiseptice, ceaiul de cimbru actioneaza benefic asupra ficatului si rinichilor.

Ceaiul de cimbru este cunoscut si pentru faptul ca ajuta la detoxifierea organismului. Consumat in locul cafelei de dimineata, confera o stare de bine, revitalizand organismul.

De asemenea, este bun remediu natural foarte eficient pentru persoanele care sufera de oboseala cronica sau depresie.

Ceaiul de cimbru se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Vasul se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoara si se indulceste cu miere de albine. Se beau zilnic 2-3 cani de ceai, dar caldut, deoarece daca il beti fierbinte o sa va irite si mai tare gatul.

In cazul crampelor abdominale sau menstruale, se beau doua cesti de ceai de cimbru pe zi.

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.32 din 5 - 14 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cimbru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre planta medicinala

Spune-ne opinia ta despre "Cimbrul si ceaiul de cimbru te scapa de raceala si gripa"



7 - 2 =

Cele mai citite articole

Specialistii in psihologia minciunii scot la iveala cateva comportamente ale persoanelor care ...
Te-ai spalat pe cap cu o zi in urma, iar in urmatoarea parul pare deja lipsit de stralucire si ...
Crezi ca singurul rol pe care il are cafeaua este sa te energizeze la inceput de zi? Atunci pierzi ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton