Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Turmericul previne bolile de inima si cancerul

de Alina Ilie la 2016-09-28
Turmericul previne bolile de inima si cancerul
Turmericul sau curcuma, condiment originar din India, este cheia rezolvarii multor probleme de sanatate. Pe langa aroma deosebita pe care o ofera mancarii, este folosit cu succes si in medicina naturista pentru ca are un efect extraordinar asupra corpului.


Un studiu publicat recent in Jurnalul American de Cardiologie sustine ca turmericul poate reduce riscurile de atac de cord cu pana la 56%. O alta cercetare aparuta in revista "Nutritional Research" arata ca un pahar cu suc turmeric consumat zilnic este la fel de eficient ca 60 de minute de exercitii fizice.

S-a observat ca se absoarbe mai usor in organism daca se combina cu piperul negru.

Beneficiile pentru sanatate ale turmericului pot fi atribuite curcuminei, substanta activa care poate imbunatati functia vasculara, in special la femeile aflate la menopauza. In acest moment al vietii unei femei, problemele cardiace apar cu usurinta.

Pe baza rezultatelor studiului, o lingurita de pulbere de turmeric luata timp 8 saptamani tine la distanta afectiunile inimii.

Alte studii clinice au demonstrat faptul ca scade nivelul colesterolului, trigliceridele din sange, tensiunea arteriala, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare.

Pentru a te bucura de beneficiile de sanatate, adauga-l in mancare, in sucurile naturale sau in ceaiurile preparate in casa. Sucul proaspat obtinut din radacina de turmeric, datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale si antifungice, este eficient in tratarea infectiilor din organism.

Mai mult, turmericul accelereaza metabolismul, stimuleaza secretia de bila, reducand senzatia de balonare, previne constipatia, etc.

Ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Fiind foarte bogat in antioxidanti ajuta la anihilarea radicalilor liberi din organism, principalii vinovati de imbatranirea pielii si dezvoltarea celulelor canceroase.

Sursa: healthylifeidea.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turmeric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curcuma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0