Simptomele asteniei de primavara sunt senzatia permanenta de oboseala, stari de nervozitate, disconfort, anxietate, apatie si lipsa formei fizice. Specialistii spun ca toate acestea se datoreaza efortului de adaptare al organismului la variatiile de temperatura dar si lipsei de nutrienti din organism. Prin urmare, corpul are nevoie de alimente proaspete, bogate in fibre si antioxidanti.
Dr. Tudor Ciuhodaru de la Spitalul Clinic Judetean "Sfantul Spiridon" din Iasi spune ca aceste simptome pot ascunde si alte boli, de aceea este bine sa mergem la medic pentru un diagnostic corect.
"Puteti opta pentru un aport crescut de vitamine in lunile care contin in nume litera "r", cum ar fi ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie, cu mentiunea ca acestea nu inlocuiesc ci doar completeaza o alimentatie variata ce include salate, fructe si legume", a declarat pentru Agerpres dr. Ciuhodaru.
Verdeturile de sezon (spanac, leurda, loboda, urzici, salata verde) combat starile de nervozitate, senzatia de ameteala si de slabiciune in intreg corpul. Contin fier de care organismul are mare nevoie acum, primavara.
Fructele (mere, citrice) contribuie cu succes la reducerea starilor de oboseala cronica iar drojdia de bere ajuta la refacerea formei fizice si psihice datorita complexului de vitamine B. Foarte important de stiut este ca vitamina C stimuleaza absorbtia de fier.
Nucile, alunele, migdalele si semintele crude asigura organismului necesarul de magneziu. Absenta acestuia din organism duce la o senzatia de oboseala permanenta.
Laptele si produsele lactate asigura necesarul de calciu si vitamina D.
Persoanelor afectate li se recomanda si consumul de ceaiuri si sucuri naturale.
Mierea de albine nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa, este revitalizanta, energizanta si tonica.
Tot in categoria alimentelor care combat oboseala se numara pestele si fructele de mare. Vitamina E si grasimile saturate sunt esentiale in ameliorarea si depasirea simptomatologiei asociate asteniei de primavara.
Pentru cresterea tonusului este indicat sa se apeleze la suplimente naturale. Totodata, este bine sa respectati orele de somn si nu uitati ca este foarte importanta miscarea in aer liber.
Foto: globe-views.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!