Multe persoane beau apa cu lamaie, chiar apa calda cu acest fruct de dimineata, in speranta ca-si detoxifica organismul si ca vor reusi sa slabeasca. Desi exista un sambure de adevar in spatele acestui “ritual”, beneficiile consumul de apa cu lamaie nu sunt chiar atat de mari pe cat cred multe persoane.
1. Lamaia ajuta sau nu digestia?
Intr-adevar, lamaia poate ajuta la digestie, insa poate genera si crampe la stomac daca acesta este deja sensibil din cauza unor probleme gastrice. Ideea ca apa cu lamaie ajuta la digestia a aparut in urma cu aproximativ trei decenii cand o cercetare stiintifica a demonstrat ca sucul de lamaie contribuie la absorbtia hidroxidului de aluminiu, un ingredient activ in majoritatea antacizilor. Un alt studiu sustine ca lamaia contribuie la reglarea aciditatii in stomac, aducand-o la nivelul optim.
Totusi, dincolo de toate, lamaia este un fruct acid, o citrica, iar aceasta poate agrava unele probleme stomacale in cazul persoanelor care sufera de gastrita sau de ulcer gastric, fiind chiar contraindicat total consumului.
2. Sucul de lamaie ajuta la absorbtia mineralelor?
Vitamina C care se gaseste in sucul de lamaie ajuta la absorbtia mineralelor, insa pentru a te bucura de acest beneficiu nu trebuie sa storci lamaia in apa fierbinte.
Ne-am obisnuit sa avem impresia ca citricele, de culoare galbena sau portocalie, abunda in vitamina C, insa adevarul este ca broccoli, capsunele, spanacul si ardei sunt la randul lor surse exceptionale de vitamina C. Cand vine vorba de platoul de fructe sau legume, cu cat este mai variat cromatic, cu atat este mai sanatos.
3. Lamaia detoxifica?
Exista o mare frenezie in jurul dietelor de detoxifiere si in jurul proprietatilor de curatare a organismului ale lamaii. Insa frenezia s-a creat pe fundamente false. Organismul uman este foarte complex, fiecare aliment, fiecare substanta introdusa in corp contribuind la bunastarea organismului sau la deteriorarea lui. A bea apa plata cu lamaie, calda sau rece, nu contribuie la detoxifiere pe care au impresia multe persoane.
Pe de alta parte, lamaia contine, totusi, un antioxidant denumit d-limonina, prezenta, de altfel, si in portocale, ce activeaza enzimele din ficat si are rol activ in primele doua faze ale procesului de detoxifiere. Acestea tin de transformarea toxinelor prezenta in ficat in substante nedaunatoare, iar cand spunem “toxine” ne referim la aproape orice introducem in corp, de la cafeina la ibuprofen.
Insa sucul de lamaie nu contine suficienta d-limonina pentru a facilita detoxifierea intregului organism. Un litru de suc de lamaie contine, in medie, 100 de miligrame de d-limonina, iar oamenii de stiinta au stabilit ca, pentru a fi eficienta substanta asupra organismului, este nevoie de o doza activa de cel putin 500 de miligrame.
Asadar, beneficiile apei cu lamaie, calda sau rece, asupra organismului sunt mai mult mit decat realitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
