Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 seminte de care ai nevoie

de Alina Negrutiu la 2014-05-30
4 seminte de care ai nevoie
Semintele sunt viata unei plante, asa ca detin concentratii mari de citamine, minerale, proteine, uleiuri esentiale si enzime. Consuma-le crude, caci, expuse la caldura, produc substante toxice si sunt supuse procesului de denaturare a substantelor lor nutritive. Le prajesti si, din aliment viu, devine unul mort care nu aduce beneficii sanatatii. Nu exagera cu consumul, caci vei junge sa ai probleme la nivelul tractului digestiv.


1. Semintele de canepa. 
Au toti cei 20 de aminoacizi, inclusiv noua aminoacizi esentiali pe care organismul nu oo poate produce. Sunt, in fapt, cea mai bogata sursa naturala de acizi grasi (intr-un grad mai mare decat semintele de in), protejand sistemul imunitar, circulator, pilea, organele interne etc. Contin si un procentaj mare de proteine. 
2. Semintele de rodie.
Sunt pline de antioxidanti, protejand deci organismul impotriva radicalilor liberi, purtatori de imbatranire si boala. Sucul de rodie mareste oxigenul in sange si previne cheagurile de sange. Semintele au vitamina C si potasiu, putine calorii si fibre din plin. Scad inflamatiile si lupta cu enzimele care distrug cartilagiile.
3. Semintele de susan.
Au foarte multe fibre si minerale, in special zinc, magneziu si fier. Adica cele care lupta cu stresul si ajuat la obtinerea energiei. au dovedite proprietati antiinflamatorii le recomanda celor suferinzi de artita reumatoida sau spondilita anchilozanta. Iar manganul din compozitie ajuta la metabolismul grasimilor si al carbohidratilor, mentinand si densitatea osoasa la cote optime. Magneziul le recomanda pentru scaderea tensiunii arteriale (acizii polisaturati din aceste seminte contribuie si ei la sanatatea inimii)  si eliminarea insomniilor si a durerilor de cap. Ce alte afectiuni/simptome sunt prevenite sau diminuate prin consumul de seminte de susan? Somnul precar, tumorile canceroase, colesterol marit, cataracta sau osteoporoza.
4. Semintele de Chia.
O mica samanta este o sursa de energie. Este foarte bogata in acizi grasi omega-3. O portie de 28 de grame de seminte de Chia contine:
- 9 grame de grasimi,
- 5 miligrame de sodiu,
- 11 grame de fibre si
- 4 grame de proteine.
100 de grame de seminte de chia au de 2,5 ori mai multe proteine ca fasolea, de 3 ori mai multa putere a antioxidantilor ca afinele, de 3 ori mai mult fier ca spanacul, de 6 ori mai mult calciu ca laptele, de 7 ori mai multa vitamina C ca portocalele, de 8 ori mai mult omega-3 ca somonul, de 10 ori mai multe fibre ca orezul si de 15 ori mai mult magneziu ca brocoli.
Aceste seminte au si 18% din doza zilnic recomandata de calciu, 27% de fosfor si 30% de mangan. Are si vitamina B, vitamina C, vitamina E si calciu.
Daca iti place sa gatesti, vei adora Semintele de Chia!
Pentru ca sunt cel mai versatil aliment. Poti sa le adaugi in aluatul pentru paine, prajituri, negrese, briose si alte deserturi... De asemenea, poti folosi Semintele de Chia pentru fripturi, tocanite, cartofi prajiti sau alte feluri principale... Adaugand acest aliment in zeci de feluri de mancare, le poti face mai sanatoase instant.
Ce zici, nu te tenteaza sa le ai si tu in bucatarie?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte crude

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte de chia

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0