Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 obiceiuri rele care-ti fac bine la sanatate

5 obiceiuri rele care-ti fac bine la sanatate
Te tot framanti ca ii faci rau la sanatate ca bei atata cafea, ac ai uitat sa-ti iei vitaminele sau ca te enervezi din orice. Vei fi insa surprinsa sa afli ca, de fapt, toate astea iti mai mai mult bine decat crezi.


Bei o cana uriasa de cafea dimineata. Si mai bei una pe la 10. Si inca una la pranz.
DE CE NU E DRACUL ATAT DE NEGRU
Cafeaua are o reputatie proasta din cauza cafeinei, dar ea te ajuta sa-ti reglezi starea de spirit. Un studiu recent arat ca femeile care beau doua sau trei cani de cafea pe zi au un risc cu 15% mai scazut de a face depresie. Si asta pentru ca cafeina activeaza, in creier, producerea de copamina si serotonina. 
Cafeaua este si bogata in antioxidanti si alti compusi sanatosi care te pot proteja de cancer. Daca nu ai baut pana acum, nu cadea in patima cafelei, caci este un stimulat si unora le face rau la stomac. 
Nu esti tot timpul pozitiva
DE CE NU E DRACUL ATAT DE NEGRU
Te tot gandesti ca ar trebui sa te fortezi sa fii pozitiva, indiferent de ce ti s-ar intampla. Mai gandeste-te o data: cercetarile arata ca secretul fericirii de durata este sa renunti la placa cu "Totul va fi bine!". Un nou studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology a relevat faptul ca proaspat casatoritii care au ramas pozitivi in fata situatiilor negative controlabile (probleme la munca, dificultati financiare) s-au confruntat cu depresia patru ani mai tarziu, in comparatie cu cei care au privit situatiile intr-o maniera mai putin pozitiva, dar mai realista.
Realismul ii impinge pe oameni sa-si imbunatateasca viata, ceea ce duce la reducerea stresului si a tristetii. 
Uiti sa-ti iei vitaminele
DE CE NU E DRACUL ATAT DE NEGRU
Desi vitaminele pot umple golurile de nutrienti de care are nevoie organismul tau (este aproape imposibil sa ai o dieta perfecta in fiecare zi!), exista si un ounct nevralgic al inghitirii continue de vitamine. Vei avea tendinta sa te intinzi dupa punga cu chipsuri, si nu dupa mere si sa sari peste programul de gimnastica, spune un ultim studiu.
Se pare ca este un fel de efect psihologic: iei vitamine, asa ca te relaxezi si mai mananci si fast-food, iei cina prea tarziu etc.
Te enervezi si arati asta
DE CE NU E DRACUL ATAT DE NEGRU
Mania este de fapt o emotie buna care este adesea neinteleasa sau folosita irational. Te motiveaza sa actionezi si sa remediezi situatiile care nu merg bine. Ideea este sa intelegi cum sa o canalizezi. Iata trei pasi utili:
1) Da-ti seama ce te-a pornit. A fost comva comentariul nepoliticos al colegului de birou?
2) Analizeaza si alte emotii care stau in spatele maniei. Esti nefericita cu slujba ta, dar ti-e frica de schimbare, asa ca nu mai cauti in alta parte?
3) Planifica ceva pentru a repara situatia. Vorbeste cu colegul intre patru ochi si afla ce l-a impins sa vorbeasca aiurea, uita-te pe ejobs dupa oferte de slujbe etc..
Bei bere
DE CE NU E DRACUL ATAT DE NEGRU
Vinul rosu este vedeta cand vine vorba despre beneficiile pentru inima, dar un pic de bere este si ea sanatoasa, caci are multi antioxidanti. Iti da si energie (mai ales datoriat fierului din varietatile brune), dar si siliciu, un mineral care ajuta la formarea oaselor, imbunatateste densitatea osoasa si previne osteoporoza.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0