Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 motive sa nu tii dieta

7 motive sa nu tii dieta
Majoritatea femeilor au tinut, la un moment dat, o dieta. Poate chiar acum esti la una. Sau poate ti-ai pus dorinta de Anul Nou sa slabesti. Opreste-te aici! In loc sa-ti irosesti banii si timpul, alege sa nu tii dieta.


O sa iti spun un secret: dietele nu functioneaza! Da, dar prietena mea a slabit 20 de kilograme cu Atkins, vei zice. Da, dar dietele acestea merg pe termen scurt. Dupa ce s-a terminat dieta, te ingrasi.
Iata cateva adevaruri despre diete care sa te convinga sa mananci sanatos sa eviti ingrasarea si dorinta de a tine dieta:
1. Lipsa elementelor nutritive.
Contrar opineie generale, majoritatea dietelor nu sunt sanatoase si te pot aduce in pragul malnutritiei. Multe dintre ele ne indica sa renuntam la intregi grupe alimentare, sa uitam de tot ce ne place. Mancatul sanatos include TOATE grupele alimentare (carbohidrati, grasimi si proteine) si un numar minim de calorii pentru a mentine sanatatea si buna functionare a organismului.
2. Comportament nesustenabil.
Daca iti privezi organismul de anumite lucruri, il pui intr-o stare de soc si va slabi. Dupa ce trece de faza asta, se va adapta. Cum? Incetineste metabolismul, intra intr-o faza nesanatoasa (cum ar fi ketoza, cand organismul isi descompune propriile grasimi pentru a avea combustibil) sau opreste scaderea in greutate. Asa ca, desi tu ai vointa sa slabesti vesnic, organismul se opune.
3. Efectul de yo-yo.
Daca te privezi la extrem, vei ajunge sa poftesti tot pana la extrem. Asigura-te ca-ti oferi, din cand in cand, cate o bucurie culinara.
4. Viata nu sprijina tinerea de dieta.
Dietele implica schimbari ale obiceiurilor alimentare care sunt, uneori, dificil de respectat in cursul unei vieti normale. Nu poti iesi cu prietenii in oras, nu mai organizezi acasa la tine petreceri de ziua ta si a sotului etc. Multe dintre noi suntem atat de ocupate, incat nu avem timp mereu sa cumparam, sa gatim si sa numaram caloriile in modul cerut de vreo dieta sau alta.
5. Lipsa de energie.
Reducand dramatic aportul de calorii duce la un nivel scazut de energie si la oboseala. 
6. Cantitate vs. calitate.
Tinerea de dieta nu te invata sa mananci pe termen lung. Poti sa numeri caloriile in timp ce mananci alimente care te fac sa fii si mai infometata decat esti. Afla care este mancarea care-ti confera dorita satietate, si nu te concentra mereu pe calorii.
7. Unidimensionalitate.
Pentru a slabi cu adevarat, trebuie sa mananci bine si sa fii activa. Nu spun ca trebuie sa alergi la maraton, dar, pe masura ce imbatranim, metabolismul nostru incetineste in mod natural. Cu cat esti mai activa, cu atat mai alert va fi metabolismul.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0